Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 3 juli 2020

macOS Big Sur maakt met deze update einde aan tijdrovende irritatie

Tijdens WWDC20 toonde apple macOS Big Sur vol trots aan het publiek. We maakten kennis met een frisse look, nieuwe features zoals widgets en het controlcenter, en nog veel meer. Toch is dat bij lange na niet het enige wat gaat veranderen. Apple pakt met macOS Big Sur namelijk ook het installeren van nieuwe updates aan.

Het is belangrijk om je iMac of MacBook up to date te houden. Toch kan een update ook heel vervelend zijn. Vooral wanneer je eigenlijk de tijd niet hebt. Een update kan namelijk behoorlijk lang duren en in de tussentijd kun je niks doen. Hierdoor blijf je maar op ‘vraag morgen’ klikken wanneer macOS je eraan herinnert om een nieuw update te installeren.

macOS Big Sur gaat updaten sneller maken

Dat gaat veranderen in Big Sur. Op de website van Apple is namelijk te lezen dat het update proces sneller zal verlopen en, nog belangrijker, dat dit op de achtergrond gebeurt. Op deze manier moet het makkelijker worden om je Mac up te date te houden.

Once macOS Big Sur is installed, software updates begin in the background and complete faster than before — so it’s easier than ever to keep your Mac up to date and secure.

In voorgaande versies van macOS is het zo dat de voorbereiding en de installatie zelf grotendeels plaatsvinden tijden het opstart proces. Dit betekent dat je bij het opstarten tegen een balkje dat langzaam volloopt zit te staren. Maar daar zul je ongetwijfeld bekend mee zijn.

Op de achtergrond

Hoe het updaten binnen macOS Big Sur er in de praktijk uit gaat zien, wordt niet vermeld. De verwachting is dat het wat meer gaat lijken op het updaten van iOS. Op je iPhone worden de update en alle benodigde bestanden op de achtergrond klaargezet en voorbereid. Uiteindelijk zul je het apparaat wel opnieuw moeten starten, maar het meeste werk is dan al gedaan.

Zelf aan de slag met macOS Big Sur

De nieuwste versie van macOS is op dit moment in beta voor developers. De verwachting is dat de eerste publieke beta later deze maand beschikbaar komt. Geen zin om in de weer te gaan met een beta? Dan zul je nog even moeten wachten. Big Sur wordt namelijk in het najaar verwacht.

Benieuwd wat er allemaal nieuw gaat zijn in macOS Big Sur? Klik dan hier.

Reageer op artikel:
macOS Big Sur maakt met deze update einde aan tijdrovende irritatie
Sluiten