Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 24 juli 2020
Leestijd: 2 minuten

iPhone X ligt zes dagen op de bodem van de zee (en hij werkt nog steeds!)

Wie soms twijfelt aan het feit of zijn iPhone X tegen een stootje kan, moet zonder twijfel het verhaal van Ben Schofield horen. De man werkte op het dek van een schip, liet zijn smartphone in het water vallen en plukte hem zes dagen later van de bodem. Drie keer raden wat het nog goed deed.

Ben Schofield had bijzonder veel geluk met zijn iPhone X en doet zijn verhaal tegenover The Sun. 

iPhone X zes dagen op de bodem

Terwijl Ben Schofield op het dek van een museumschip genaamd de Regal Lady werkte, liet hij per ongeluk zijn iPhone X vallen. Niet op het dek zelf, maar recht in de zee. De smartphone zonk vervolgen zo’n 15 meter naar de bodem. Schofield vroeg aan een bevriende duiker om de smartphone op te sporen in het water. Helaas zonder enige succes.

Een aantal dagen later zat het de beste man nog steeds niet lekker. Het immers zonde om een iPhone X van rond de €1000 lekker op de zeebodem te laten liggen. Hij wachtte tot het water lager stond en deed, zes dagen later, nog een poging om zijn telefoon te vinden. En dit keer wel met succes. Op de bodem trof hij zijn iPhone X aan, die inmiddels volledig onder het modder zat.

Het bizarre van het hele verhaal is overigens niet dat Ben zijn iPhone X terug heeft gevonden. Het bizarre is het feit dat deze het gewoon nog deed. In The Sun zegt hij:

“Ik liet mijn baas de telefoon zien en voelde opeens een trilling in mijn hand. Vol ongeloof staarde ik naar de smartphone en zag ik dat hij nog steeds operatief was.”

Schofield maakte zijn iPhone schoon, haalde de rotzooi uit zijn oplaadpoort en stak de stekker erin. De iPhone X begon spontaan met opladen en deed verder gewoon alles nog.

Je weet als klant dat je een bijzonder voorval hebt meegemaakt, als zelf Apple zelf vol ongeloof je verhaal aanhoort.

“Alles deed het nog. Ik nam contact op met Apple en ook zij konden het niet geloven. Zij denken dat het zand mijn oplaadpoort heeft afgesloten, waardoor deze intact is gebleven.”

Naast het feit dat de iPhone X bijzondere dingen doet op dit gebied, zijn er ook talloze verhalen te lezen over de Apple Watch. Heb jij een soortgelijke situatie meegemaakt? Laat het ons weten in de reacties!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone X ligt zes dagen op de bodem van de zee (en hij werkt nog steeds!)
Sluiten