iPhone X ligt zes dagen op de bodem van de zee (en hij werkt nog steeds!)

Door: Mark Hofman - 15 reacties
iPhone X
(Afbeelding: Apple)

Wie soms twijfelt aan het feit of zijn iPhone X tegen een stootje kan, moet zonder twijfel het verhaal van Ben Schofield horen. De man werkte op het dek van een schip, liet zijn smartphone in het water vallen en plukte hem zes dagen later van de bodem. Drie keer raden wat het nog goed deed.

Ben Schofield had bijzonder veel geluk met zijn iPhone X en doet zijn verhaal tegenover The Sun. 

iPhone X zes dagen op de bodem

Terwijl Ben Schofield op het dek van een museumschip genaamd de Regal Lady werkte, liet hij per ongeluk zijn iPhone X vallen. Niet op het dek zelf, maar recht in de zee. De smartphone zonk vervolgen zo’n 15 meter naar de bodem. Schofield vroeg aan een bevriende duiker om de smartphone op te sporen in het water. Helaas zonder enige succes.

Een aantal dagen later zat het de beste man nog steeds niet lekker. Het immers zonde om een iPhone X van rond de €1000 lekker op de zeebodem te laten liggen. Hij wachtte tot het water lager stond en deed, zes dagen later, nog een poging om zijn telefoon te vinden. En dit keer wel met succes. Op de bodem trof hij zijn iPhone X aan, die inmiddels volledig onder het modder zat.

Het bizarre van het hele verhaal is overigens niet dat Ben zijn iPhone X terug heeft gevonden. Het bizarre is het feit dat deze het gewoon nog deed. In The Sun zegt hij:

“Ik liet mijn baas de telefoon zien en voelde opeens een trilling in mijn hand. Vol ongeloof staarde ik naar de smartphone en zag ik dat hij nog steeds operatief was.”

Schofield maakte zijn iPhone schoon, haalde de rotzooi uit zijn oplaadpoort en stak de stekker erin. De iPhone X begon spontaan met opladen en deed verder gewoon alles nog.

Je weet als klant dat je een bijzonder voorval hebt meegemaakt, als zelf Apple zelf vol ongeloof je verhaal aanhoort.

“Alles deed het nog. Ik nam contact op met Apple en ook zij konden het niet geloven. Zij denken dat het zand mijn oplaadpoort heeft afgesloten, waardoor deze intact is gebleven.”

Naast het feit dat de iPhone X bijzondere dingen doet op dit gebied, zijn er ook talloze verhalen te lezen over de Apple Watch. Heb jij een soortgelijke situatie meegemaakt? Laat het ons weten in de reacties!

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Hoepi

  Halleluja!

 • Profielfoto
  streeff

  Verhaal uit de begintijd van de mobiele telefoon: Een collega was bezig op een speciale steiger voor golfenergie-testprojecten in een Deense baai. Hij hing voorover, plons! Nokia uit zijn borstzak het water in, dus hup, fluks het duikpak aan en er achteraan. Blijkt het onder die steiger vol te liggen met Nokia’s, omdat andere  onderzoekers net als hij zonder na te denken over de rand van de steiger waren gaan hangen. Zijn telefoon deed het ook nog, maar de meeste andere niet meer.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Moet je maar eens het kanaal van DALLMYD op youtube bekijken.

  Die gast heeft van duiken zijn youtube kanaal gemaakt. En vist van alles op.

  Ook iphones die soms dagen , een paar weken in een rivier of meer liggen. En die het gewoon blijven doen. (bij de laatste nieuwe generaties dan toch)

   

 • Profielfoto
  makasa

  Mijn iPhone Xs had na een klein regenbuitje tijdens het fietsen op de fietshouder al begeven door waterschade. En het valt toch niet onder garantie van  ondanks de IP klasse.

 • Profielfoto
  Di May

  Mijn X zit altijd in mijn broekzak.
  Wat daar allemaal gebeurt is staatsgeheim

  Maar desondanks doet ie het nog altijd …

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  makasa op 24 juli 2020 18:46
  Mijn iPhone Xs had na een klein regenbuitje tijdens het fietsen op de fietshouder al begeven door waterschade. En het valt toch niet onder garantie van  ondanks de IP klasse.

  Die van mijn door schoon kraan water, verhaal gehaald in de Appel store. Uiteraard kreeg ik tegenwerking, in alle kalmte hun gewezen op de IP verhaaltje onder aan de pagina op hun site, de kleine lettertjes dus. Met wat juridische punten en de kleine lettertjes om hun oren geslagen kreeg ik toch een nieuwe toestel mee. Ik had anders toch echt stappen ondernomen als ze het niet hadden gedaan, ze hadden toch in de gaten dat ik te sterk stond.

  Rottig gezegd, maar ze hebben je gewoon afgewimpeld, door zijn ze erg goed in bij Apple helaas.

 • Profielfoto
  Qapla

  Bij mijn iPhone XS is recent het scherm vervangen door Dynafix. Ik vraag me af of na zo’n herstel de iPhone zijn waterdichtheid behoudt.

 • Profielfoto
  slaxxx1

  Raar verhaal. Ik geloof nooit, dat de batterij van de iPhone na 6 dagen op de zeebodem te hebben gelegen nog steeds capaciteit had.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Goed verhaal maar erg onnatuurlijk vertaald. Ik zeg niet vaak iets de taal in de artikelen maar deze is wel erg bar.

 • Profielfoto
  imaccer2

  Batterij na 2 dagen leeg.

 • Profielfoto
  Jamie Yang

  Die van mij is toen op de scooter met 85km/h uit mijn zak gedonderd het glas was helemaal kapot aan de voorkant maar hij deed het nog wel!

 • Profielfoto
  donut

  Ik heb mijn iPhone een keer vanuit de space shuttle in de Marianen trog laten vallen. Toen ik hem opdook deetie het nog, maar was veranderd in een samsung Galaxy.

 • Profielfoto
  wbreeman

  Jaren geleden mijn Iphone 7 plus met normaal IPhone leren hoesje (wel glas protector) bij maken van foto op 1000 ft met 220 km/hr uit helicopter gevallen: met Find My Iphone teruggevonden: volledig werkend met slechts een hoekje van het glas uit frame gepopt.

 • Profielfoto
  19JM81

  Onmogelijk!! Ik heb mijn iPhone in zee laten vallen, binnen 2 min was hij overleden. De iPhone is waterdicht in zoetwater, in zoutwater is hij direct gefrituurd helaas…

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  De oppervlaktespanning is bij zoutwater inderdaad anders dan bij zoetwater en als er een sopje doorheen zit wordt het weer een ander verhaal.

  Echter denk ik dat wij met zijn allen niet de wetenschap hebben om te stellen dat dit verhaal waar is of niet. Omdat jouw telefoon na 2 minuten stuk was, betekend dat niet dat dit bij een ander telefoon zo ook is. Jou situatie is niet de norm en kun je niet stelen dat Ben Schofield het verhaal uit zijn duim zuigt.

  Als jij van 10 hoog valt ben je waarschijnlijk dood, een Slowaak is in 2007 (toen 33 jaar) 1200 meter hoog gevallen omdat zijn parachute niet open ging, hij heeft het overleeft. Onmogelijk kan soms mogelijk zijn.