Jelle van Es
Jelle van Es App Store 17 juli 2020

iPhone-scherm nu te delen via Facebook Messenger

Vandaag de dag heb je vele verschillende manieren om te videobellen. Facebook heeft zich onlangs gemeld in die strijd met Messenger Rooms, dat in april werd gelanceerd. En nu krijgt de service een nieuwe functie.

In mei was het in Facebook Messenger al mogelijk om het aantal mensen waarom je een videogesprek aanging te verhogen naar vijftig. Maar nu is het ook mogelijk om je iPhone-scherm te delen met anderen om zo te laten zien wat je bedoelt.

Scherm delen in Facebook Messenger

Naast dat je je iPhone-scherm kunt delen in Facebook Messenger is het ok mogelijk om dat te doen met je iPad-scherm. Met deze mogelijkheid weet Facebook iets te doen wat je met FaceTime van Apple op dit moment nog niet kan. Op hun eigen blog heeft Facebook laten weten hoe je dit precies kunt doen. Daarbij is het wel belangrijk dat het delen van je scherm nu alleen nog mogelijk is met maximaal 16 deelnemers in het gesprek. Dus voor grote zakelijke vergaderingen is het nog niet te doen.

Facebook Messenger videocall
Een voorbeeld van hoe het werkt

Het idee van deze toevoeging van Facebook Messenger is duidelijk. Door dit te doen kun je makkelijk aantonen wat je bedoelt. In het bovenstaande voorbeeld zie je bijvoorbeeld hoe een recept voor het maken van koekjes wordt gedeeld. Maar het is ook mogelijk om tijdens zo’n gesprek te wijzen op een bericht dat je op een social media-platform leest of een nieuwsapp. Of het is gewoon mogelijk om tijdens een gesprek de foto’s van jouw vakantie makkelijk te laten zien.

Dit is nog maar het begin

Uiteindelijk moet de mogelijkheid verder worden uitgebreid. Zo moet de optie om je scherm te delen binnen Facebook Messenger straks ook werken met maximaal vijftig deelnemers. En daarbij heb jij de optie om te bepalen wie het scherm en wie het scherm niet te zien krijgt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone-scherm nu te delen via Facebook Messenger
Sluiten