Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 juli 2020
Leestijd: 3 minuten

Nederlander in de prijzen bij iPhone Photography Awards 2020

Vandaag zijn de winnaars van de iPhone Photography Awards 2020 uitgereikt. Dit is een jaarlijkse, onafhankelijke awards voor de allerbeste foto’s van iPhone-fotografen van over de hele wereld. Iedereen mag meedoen en dit jaar zijn er twee bijzonderheden.

Allereerst is een Nederlander in de prijzen gevallen. Fotograaf Nico Brons bemachtigde de tweede plaats in de categorie Landschappen met een schitterende foto van de duinen in Zeeland. De winnaar in de categorie Mensen is een foto gemaakt met een iPhone 4. Je leest het goed, een toestel uit 2010 kan ook nog zijn mannetje staan!

iPhone Photography Awards 2020: de winnaars

De winnaars van dit jaar zijn geselecteerd uit meer dan 20 landen over de hele wereld. Tientallen winnende foto’s weerspiegelen krachtige wereldbeelden, van uitgestrekte landschappen tot een enkele boom, van stadsstraten tot verlaten verlatenheid, van zwoegen en ontberingen tot een privémoment in de zon.

iPhone-fotograaf van het jaar: Dimpy Bhalotia

Dimpy Bhalotia uit het Verenigd Koninkrijk mag zich iPhone-fotograaf van het jaar noemen. Ze pakt met haar foto “Flying Boys” de hoofdprijs. We zien drie jongens die van een muur in de rivier de Ganges (India) springen. Ze is naar eigen zeggen verliefd op zwart-wit fotografie.

00-POTY-GrandPrize-Dimpy-Bhalotia
Klik/tap voor groter.

Eerste plaats: Artyom Baryshau

De uit Wit-Rusland afkomstige Artyom Baryshau staat met de kleurige foto “No Walls” op de eerste plaats. We zien een muur met blauwe strepen die vervagen in een nog blauwere lucht. Baryshau is geen professionele fotograaf, maar kreeg fotografie met de paplepel ingegoten. Al op vroege leeftijd toonde zijn vader hem in de donkerste kamer van het huis hoe een foto werd ontwikkeld.

01-POTY-1st-Artsiom Baryshau
Klik/tap voor groter.

Tweede plaats: Geli Zhao

De enigszins mysterieuze Chinese iPhone-fotograaf Geli Zhao staat op de tweede plaats. Hij heeft zijn foto geen titel gegeven en ook geen achtergrondverhaal over zichzelf aangeleverd, maar wel een prachtplaat met zijn iPhone gemaakt. Daar gaat het uiteindelijk om.

02-POTY-2nd-Geli Zhao
Klik/tap voor groter.

Derde plaats: Saif Hussain

Saif Hussain uit Irak pakt de derde plaats met de foto “Sheikh Of Youth”. Het is een nogal imperfect portret van een oudere man, wat het ook weer een hele interessante foto maakt.

03-POTY-3rd-Saif Hussain
Klik/tap voor groter.

Shot on iPhone 4

Een speciale vermelding is er voor de winnaar in de categorie “Mensen”. Omar Lucas uit Peru viel op met deze foto, gemaakt op een ruim tien jaar oude iPhone 4. Drie vrouwen uit het zuidelijke deel van Peru dragen trots de door hen gemaakte llicllas.

37-1st-PEOPLE-Omar Lucas
Klik/tap voor groter.

Nederlands succes

De Nederlandse fotograaf Nico Brons heeft de tweede plaats in de categorie “Landschap” bemachtigd met zijn schitterende foto van de duinen in Zeeland. Hij laat weten: “Ik fotografeer al sinds de iPhone 3 met een smartphone. Al jaren neem ik mijn vakantiefoto’s met de iPhone. De inspiratie kwam vanzelf door het prachtige landschap en het mooie licht. Lekker wandelen aan het strand en mooie plekken opzoeken voor een foto!”

20-2nd-LANDSCAPE-Nico Brons
Klik/tap voor groter.

Inzendingen iPhone Photography Awards 2021 open

Het is nu mogelijk om je aan te melden voor de iPhone Photography Awards van 2021. De voorwaarden om deel te nemen zijn relatief eenvoudig: de foto moet zijn gemaakt met een iOS-apparaat -iPhone of iPad- en nooit eerder zijn gepubliceerd. Behalve op een persoonlijk account zoals Facebook, Instagram, enz. Ten slotte is bewerken op de desktop niet toegestaan, maar alle iOS-applicaties kunnen worden gebruikt.

Deelname is betaald en kost $ 5,50 voor één foto, $ 12,50 voor drie en $ 18,50 voor vijf inzendingen. Vergeet niet dat de wedstrijd verschillende categorieën kent, waaronder architectuur, landschappen, portret, reizen of bomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Nederlander in de prijzen bij iPhone Photography Awards 2020
Sluiten