Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 13 juli 2020

iPhone 12 zonder oplader een goed idee of niet? Dit vinden jullie er zelf van!

Het gaat er steeds meer op lijken dat Apple geen oplader in de doos van de iPhone 12 doet. Althans, dat is het bericht dat in de afgelopen weken steeds terug blijft komen. Het bedrijf uit Cupertino zou er daarbij ook voor kiezen om de EarPods uit de verpakking te halen.

De grote vraag die we op dit moment hebben is of we dat als consument ook terug gaan zien in de prijs. Is een iPhone 12 zonder oplader en EarPods in de verpakking relatief goedkoper dan een iPhone 11?

Zijn het vraagtekens die onze lezers ook hebben bij de situatie en wat is over het algemeen hun gedachte bij deze beslissing?

Geen oplader bij de iPhone 12

Voor de mensen die het gemist hebben: de iPhone 12 wordt mogelijk niet geleverd met een oplader. Dat is het bericht dat analisten van Barclays in eerste instantie deelden met MacRumors. Iets later haakte ook analist Ming-Chi Kuo aan bij het verhaal. Ook volgens deze analist zou de iPhone 12 niet alleen zonder EarPods, maar dus ook zonder oplader geleverd worden.

De verwachting was dat de iPhone 12, mede dankzij deze zet, goedkoper zou worden. Echter hoef je daar volgens een bericht van Jeff Pu, een analist van het Chinese bedrijf GF Securities, niet vanuit te gaan. De nieuwe iPhone 12 zou naar verluidt $50 duurder zijn dan de iPhone 11. Ondanks het ontbreken van een oplader en de EarPods, zijn er nog meer dingen te vinden. De goedkoopste iPhone 12 heeft het LCD-scherm ingeruild voor een OLED-scherm en alle varianten beschikken over 5G-ondersteuning.

De vraag is dus: is dit nu een goede zet van Apple of niet?

iPhone Dell Mobile Connect
iPhone

Dit vinden onze lezers

In onze wekelijkse Weekend Poll stelde we de vraag aan onze lezers. Wat wil je het liefst bij je iPhone 12: wel of geen oplader? De poll werd door 2129 mensen ingevuld en het resultaat is duidelijk: 1337 mensen (62.8% van de stemmen) willen gewoon een oplader bij hun nieuwe iPhone. Dat betekent dat 37,2% van de lezers (792 mensen) het geen probleem vinden als Apple hem er niet bijstopt.

“Wel, als mijn telefoon 5 jaar oud is, dan zal de lader ook wel zijn beste tijd gehad hebben”, laat een bezoeker weten in een reactie. Iets dat we meer zien bij de groep die de oplader in de doos wil hebben. “Laders worden per generatie beter, sneller. Oude laders gaan met de verkoop weer mee. Gewoon een lader in de doos!”

De lezers die de oplader geen must vinden, zien overigens wel graag een alternatief. “Er hoeft van mij geen lader in de doos te zitten. Als er in plaats daarvan een voucher bijgevoegd is. Dan kun je bijvoorbeeld zelf kiezen wat je wil.” Een andere lezer zegt: “Snoertjes slijten. De lader hoeft niet, de snoertjes wel.”

Reageer op artikel:
iPhone 12 zonder oplader een goed idee of niet? Dit vinden jullie er zelf van!
Sluiten