Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 8 juli 2020

Zo groot wordt de iPhone 12 in vergelijking met eerdere iPhone modellen

Hoewel er genoeg geruchten rondzingen dat de iPhone 12 uitgesteld gaat worden, gaan we er nog steeds vanuit dat Apple hun nieuwe toestel in september op de markt gaat brengen. Of moeten we toestellen zeggen. Net als zijn voorgangers zal ook de iPhone 12 in een aantal varianten beschikbaar zijn die vooral qua maat flink verschillen.

De verwachting is dat de iPhone 12 in drie maten gaat verschijnen. EĆ©n daarvan zal bekend aanvoelen. Het middelste formaat (6,1 inch) is namelijk even groot als de iPhone 11. De andere twee maten kennen we nog niet. De Ć©Ć©n is namelijk net even wat groter (6,7 inch) en de ander een stukje kleiner (5,4 inch).

Zo groot is de iPhone 12

Het meest opvallend is de kleinere variant. We zijn gewend dat smartphones alleen maar groter worden, maar met die traditie lijkt Apple enigszins te willen breken. Eerder dit jaar verscheen al de iPhone SE 2020 en nu lijkt het er sterk op dat het nieuwste vlaggenschip ook in een compacter formaat gaat verschijnen.

Om je een beter beeld te geven heeft MacRumors hierboven de iPhone modellen van de afgelopen jaren op een rij gezet. Daar hebben ze iPhone 12 dummies die zijn gemaakt op basis van gelekte informatie aan toegevoegd. Zo zie je hoe groot de verschillende iPhone 12 modellen mogelijk gaan worden ten opzichte van de bekende voorgangers.

Eindelijk een kleine iPhone

Zoals je kunt zien zal de iPhone 12 van 6,7 inch nagenoeg even groot zijn als de iPhone 11 Pro Max. De 6.1 inch variant is qua formaat vergelijkbaar met de iPhone X en de iPhone 11 Pro. Meest opvallend is zoals gezegd de kleinste iPhone 12. De 5,4 inch variant zal tussen de oude en de nieuwe SE vallen. Aanzienlijk kleiner dan we gewend zijn van de vlaggenschepen van Apple en daar zullen een hoop mensen ongetwijfeld heel blij mee gaan zijn.

Meer weten over de iPhone 12? Lees dan hier het laatste nieuws.

Reageer op artikel:
Zo groot wordt de iPhone 12 in vergelijking met eerdere iPhone modellen
Sluiten