Zo groot wordt de iPhone 12 in vergelijking met eerdere iPhone modellen

Door: Thomas Aalderink - 5 reacties
iPhone 12 conceptafbeelding
(Afbeelding: BGR)

Hoewel er genoeg geruchten rondzingen dat de iPhone 12 uitgesteld gaat worden, gaan we er nog steeds vanuit dat Apple hun nieuwe toestel in september op de markt gaat brengen. Of moeten we toestellen zeggen. Net als zijn voorgangers zal ook de iPhone 12 in een aantal varianten beschikbaar zijn die vooral qua maat flink verschillen.

De verwachting is dat de iPhone 12 in drie maten gaat verschijnen. Eén daarvan zal bekend aanvoelen. Het middelste formaat (6,1 inch) is namelijk even groot als de iPhone 11. De andere twee maten kennen we nog niet. De één is namelijk net even wat groter (6,7 inch) en de ander een stukje kleiner (5,4 inch).

Zo groot is de iPhone 12

Het meest opvallend is de kleinere variant. We zijn gewend dat smartphones alleen maar groter worden, maar met die traditie lijkt Apple enigszins te willen breken. Eerder dit jaar verscheen al de iPhone SE 2020 en nu lijkt het er sterk op dat het nieuwste vlaggenschip ook in een compacter formaat gaat verschijnen.

Om je een beter beeld te geven heeft MacRumors hierboven de iPhone modellen van de afgelopen jaren op een rij gezet. Daar hebben ze iPhone 12 dummies die zijn gemaakt op basis van gelekte informatie aan toegevoegd. Zo zie je hoe groot de verschillende iPhone 12 modellen mogelijk gaan worden ten opzichte van de bekende voorgangers.

Eindelijk een kleine iPhone

Zoals je kunt zien zal de iPhone 12 van 6,7 inch nagenoeg even groot zijn als de iPhone 11 Pro Max. De 6.1 inch variant is qua formaat vergelijkbaar met de iPhone X en de iPhone 11 Pro. Meest opvallend is zoals gezegd de kleinste iPhone 12. De 5,4 inch variant zal tussen de oude en de nieuwe SE vallen. Aanzienlijk kleiner dan we gewend zijn van de vlaggenschepen van Apple en daar zullen een hoop mensen ongetwijfeld heel blij mee gaan zijn.

Meer weten over de iPhone 12? Lees dan hier het laatste nieuws.

MacRumors

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  RW076

  Dus God bestaat toch nog? Halleluja! (al weet ik niet hoe groot de 6 en de Xr zijn tov van deze getoonde modellen)
  Maar ietsje groter dan de echte SE mag nog net van mij.

 • Profielfoto
  cartimundi

  hmm.. de bedoeling was dat ik nog wel 2,5 jr zou doen met mijn XS…

  ik ben bang dat ik toch ga zwichten voor zo’n handzaam formaatje….;-)

  ik heb helemaal niks met die mini iPads

 • Profielfoto
  Frans

  Was van plan een nieuwe SE te bestellen, ter vervanging van mijn 6, wat een geluk dat ik daar nog niet aan toegekomen ben!:-)

 • Profielfoto
  Melle

  Jups. Die kleine high end phone, wordt grootste succes in jaren. Iedereen weet dat al jaren, Apple rustig gewacht tot het ideale melkmoment. Nu goed, het lijkt er nu wel echt op dat ie komt. Ik had er echt een full option van gemaakt, ook met beste camerasysteem, maar dat nemen we er wel bij. (Ik mis mijn telelens van mijn X wel vaak op huidige 11)

  Maar van die koper er hier twee binnen. Eentje zal oude SE vervangen. Andere mijn 11.

 • Profielfoto
  Bunny

  Als de iPhone 12 ook nog eens 512GB opslag krijgt, dan ga ik daarvoor, anders word het een iPhone XS Max 512gb. 128GB is gewoon te klein voor mij