Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 30 juli 2020

Qualcomm en Jon Prosser verwachten de iPhone 12 in oktober 2020

Het gaat er steeds meer op lijken dat Apple de iPhone 12 in september onthult, maar in oktober pas officieel op de markt brengt. Nadat DigiTimes zich deze week uitliet over de onthulling, buigen Jon Prosser en Qualcomm zich over de lancering.

Er lijkt veel verwarring te zijn over de komst van iPhone 12 serie. Waar de één het steeds heeft over september, praat de ander over oktober. En wat betreft die laatste zijn het zeker niet de minste namen.

Jon Prosser: ‘iPhone 12 in oktober’

Jon Prosser, de host van Front Page Tech, is inmiddels een grote naam als het op Apple aankomt. In de afgelopen maanden heeft hij met lekken en geruchten een aardige reputatie opgebouwd. Zo wist hij ruim van te voren de onthullingsdatum van de iPhone SE (2020) al bekend te maken.

De beste man laat zich nu ook uit over de komst van de iPhone 12, waar al enige tijd wat om te doen is. Op Twitter laat hij weten dat zowel de iPhone 12 als de nieuwe iPad-modellen in oktober dit jaar lanceren. Dat wil overigens niet zeggen dat eerdere berichten van een onthulling niet kloppen.

In 2017 introduceerde Apple de iPhone X in september, maar de smartphone was pas in november te koop. Datzelfde gebeurde in 2018, toen de iPhone XR werd aangekondigd. Dit gebeurde in september, maar de smartphone was pas in oktober te koop. Mocht Apple daadwerkelijk vertraging hebben opgelopen in de productie, dan is de kans aanwezig dat het bedrijf uit Cupertino de boel wederom op deze manier aanpakt.

Opvallende verwachting Qualcomm

Qualcomm, die de iPhone 12 serie dit jaar van 5G ondersteuning voorziet, lijkt ook naar zo’n constructie te neigen. Het bedrijf onthulde de fiscale cijfers van Q3 2020 en deed gelijk een voorspelling voor Q4. Voor het bedrijf is dat een periode van juli, augustus en september. In die voorspelling heeft Qualcomm het over de impact van de vertraging van een wereldwijde lancering van een 5G vlaggenschip.

Gezien de kalender met het aantal telefoonlanceringen op het gebied van 5G vlaggenschepen vrij leeg is, moet het bedrijf het bijna wel over de iPhone 12 serie hebben. De lancering van die serie zorgt voor dusdanige verkoopcijfers, dat het ontbreken ervan financieel gezien goed te merken is voor Qualcomm. In ieder geval belangrijk genoeg om het te melden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Qualcomm en Jon Prosser verwachten de iPhone 12 in oktober 2020
Sluiten