Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 2 juli 2020

‘iPhone 12-productie loopt 1 tot 2 maanden achter op schema’

Het is nog een groot mysterie wanneer de iPhone 12 (Pro) precies wordt gepresenteerd. De productie loopt nog steeds achter op schema.

De coronacrisis heeft flinke gevolgen voor verschillende producenten. Ook Apple heeft daardoor tegenslag gekend. Doordat verschillende fabrieken in China stillagen vanwege het virus heeft het ook gevolgen voor de productie van de iPhone 12 (Pro). Ook de afdelingen in het hoofdkantoor in Californië moesten thuiswerken. Apple en de fabrikanten proberen die tijd nu in te halen door over te werken.

Is de iPhone 12 vertraagd?

Het maken van de iPhone 12 heeft hoe dan ook vertraging opgelopen, al is het de vraag hoeveel. Er zijn verschillende berichten over. Een van de meest sombere voorspellingen komt van Nikkei. In hun meest pessimistische scenario zal de lancering van het nieuwe model worden uitgesteld tot 2021. Deze voorspelling dateert echter van drie maanden geleden toen nog veel plaatsen platlagen. Fabrieken waren toen nog gesloten en was er minder personeel beschikbaar.

Gelukkig zijn de nieuwste voorspellingen wat positiever. Het lijkt erop dat de productie nu nog maar 1 à 2 maanden vertraging heeft. Het is de grote vraag of Apple dat kan inlopen. “Het lijkt er nu op dat de vertraging maanden duurt in termen van massaproductie, maar Apple doet er alles aan om die tijd te verkorten. Er is een kans dat het nog steeds ingelopen kan worden,” vertelt een bron in wat vage bewoordingen aan Nikkei.

Mogelijk een andere presentatie van Apple

De vertraging kan verschillende gevolgen voor de presentatie van de iPhone 12 betekenen. Het kan zijn dat de gehele presentaties wordt uitgesteld, maar er zijn ook nog andere scenario’s mogelijk. Zo kan het zijn dat Apple alles gewoon presenteert, maar dat de toestellen maar in beperkte oplage beschikbaar zijn. Ook kan het ervoor kiezen om alle modellen te presenteren, maar dat slechts enkele modellen beschikbaar zullen zijn. Apple deed dat bijvoorbeeld eerder met de iPhone X en de XR.

Reageer op artikel:
‘iPhone 12-productie loopt 1 tot 2 maanden achter op schema’
Sluiten