iPhone 12 Pro mogelijk aanzienlijk krachtiger dan de gewone iPhone 12

Door: Thomas Aalderink - 3 reacties
Apple iPhone chips
(Afbeelding: Unsplash / Tyler Lastovich)

De release van de iPhone 12 komt steeds dichterbij en dat betekent ook dat er steeds meer nieuws naar buiten komt. Inmiddels weten we al behoorlijk veel over het nieuwe vlaggenschip van Apple, maar nog lang niet alles. Bijvoorbeeld hoeveel GB RAM geheugen de verschillende toestellen gaan krijgen. Twee Apple insiders beweren het al te weten en voorspellen een verschil tussen de iPhone 12 en de 12 Pro.

Wij zijn inmiddels wel gewend dat Apple ieder jaar met een gewone en een Pro versie van hun vlaggenschip komt. Het verschil zat hem bij de iPhone 11 vooral in de camera, het scherm, de behuizing en natuurlijk de prijs. Je betaalde behoorlijk veel meer voor deze extra opties, maar sneller was het toestel niet. Beiden draaiden op de Apple A13 Bionic en hadden 4GB RAM geheugen. Bij de iPhone 12 gaat dat veranderen.

Meer RAM geheugen voor de iPhone 12 Pro

Volgens Appleinsider Lovetodream kiest Apple er bij de iPhone 12 voor om te gaan schuiven met de hoeveelheid RAM geheugen. De gewone iPhone 12 zal het nog steeds met 4GB moeten doen, maar de Pro krijgt er 50% bij en gaat naar 6GB RAM geheugen. Het extra geheugen moet ervoor gaan zorgen dat het eenvoudiger en sneller wordt om te multitasken.

Niet veel later werd dit nieuws door Apple lekker Jon Prosser bevestigd. Het lijkt er dus op dat Apple weer afstapt van het idee dat alle iPhone modellen dezelfde hoeveelheid RAM geheugen moeten hebben. Alle iPhone 11 modellen hadden namelijk 4GB RAM geheugen. Een generatie eerder maakte Apple nog wel onderscheid. Toen had de iPhone XR minder werkgeheugen dan de XS. Die krachtsverhouding lijkt dus weer terug te keren.

Hoewel Apple de hoeveelheid werkgeheugen van de iPhone laat groeien, gaan ze niet mee in de Android trend. Bij die toestellen is de hoeveelheid RAM geheugen de laatste jaren extreem snel gegroeid. Zo zit de Samsung S20 Ultra inmiddels op 16GB RAM geheugen. Dit ga je merken bij het multitasken, maar Apple heeft inmiddels wel bewezen dat vier keer zoveel RAM geheugen geen enorm verschil maakt.

Lastige keuze

Wat vinden jullie? Hadden jullie verwacht dat Apple een verschil zou gaan maken in de hoeveelheid RAM geheugen? En is de extra hoeveelheid werkgeheugen voor jullie een reden om dit jaar voor het Pro model te gaan? Laat het hieronder weten in de reacties.

Lees ook: Zo groot wordt de nieuwe iPhone in vergelijking met eerdere iPhone modellen

Forbes

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Omdat ik 256GB opslag wilde, kreeg ik er 2GB intern geheugen bij cadeau (nu 8 dus). Zal me verder worst zijn. Met 4GB was het ook wel prima geweest denk ik.

  B.t.w. heb ik aan opslag exact 22% in gebruik. .;) Ofwel: het mag allemaal best een slag minder, daar ga je ook niet dood aan.

 • Profielfoto
  WaZoo

  KarelWillem op 13 juli 2020 10:04
  Omdat ik 256GB opslag wilde, kreeg ik er 2GB intern geheugen bij cadeau (nu 8 dus). Zal me verder worst zijn. Met 4GB was het ook wel prima geweest denk ik.

  B.t.w. heb ik aan opslag exact 22% in gebruik. .;) Ofwel: het mag allemaal best een slag minder, daar ga je ook niet dood aan.

  Klopt, merendeel is toch in de Cloud etc bij ons…

 • Profielfoto
  pruus

  Och ik had verwacht dat de nieuwere iPhone langzamer zou zijn.  Waarom? Ze zijn al zo retesnel, dat wij nu nog langer met de battery kunnen doen.