‘iPhone 12 zonder oordoppen en oplader in verpakking alsnog duurder’

Door: Mark Hofman - 12 reacties
iPhone One More Thing OMT
(Afbeelding: Mediahuis / One More Thing)

Er is de afgelopen tijd veel te doen geweest om de oplader van de iPhone 12. Het gerucht gaat namelijk rond dat Apple niet alleen afstand doet van de oordopjes in de verpakking, maar ook de oplader. De verwachting is dat dit scheelt qua prijs, maar ook daar lijken nu twijfels over te zijn.

Jeff Pu, een analist van het Chinese bedrijf GF Securities, doet een minder leuke voorspelling op dat gebied. Ondanks het feit dat er met de iPhone 12 geen oordopjes en een oplader meegeleverd gaat worden, zal de prijs alsnog stijgen.

iPhone 12 mogelijk duurder

MacRumors deelt het onderzoek van analist Jeff Pu in een artikel. Daarin is te zien dat hij een prijsstijging voor de iPhone 12 verwacht. De verwachting is in dollars uitgedrukt.

Jeff Pu verwacht dat het basismodel van de 5.4-inch iPhone 12 een prijskaartje van $749 krijgt. Op dit moment is het basismodel van de iPhone 11 voorzien van een prijskaartje van $699. Dat is dus $50 goedkoper dan het model dat eind dit jaar gaat verschijnen. Volgens Jeff Pu heeft dat voornamelijk te maken met de introductie van 5G ondersteuning en OLED-schermen. Het basismodel van de iPhone 11 beschikt bijvoorbeeld nog over een LCD-scherm, waar het basismodel van de iPhone 12 dat niet meer doet.

De verwachting is dat de consument de prijsstijging zal accepteren wegens de toevoeging van 5G ondersteuning. De vraag naar iPhone-modellen zal niet afnemen volgens Jeff Pu.

iPhone 12 conceptafbeelding
iPhone 12 conceptafbeelding (klik/tap voor groter). (Afbeelding: BGR)

Geen oordopjes, geen oplader

De laatste tijd gaan de geruchten rond over een nieuwe verpakking van de iPhone. Door alle informatie en beelden die lekken, begint het gerucht overigens wel steeds concreter te worden. Apple lijkt ervoor te kiezen om geen oordopjes en oplader mee te leveren bij de nieuwe iPhone 12 serie.

Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar het bespaart ook zeker kosten voor Apple. De grote vraag is alleen of wij dit als consument ook terugzien. Als we de informatie van Jeff Pu mogen geloven is dat niet het geval. Al blijft het wel de vraag hoe duur de iPhone 12 zou zijn met de oordoppen en oplader inbegrepen.

Voor $50 extra krijg je niet alleen 5G ondersteuning, maar ruil je een LCD-scherm ook in voor een OLED-scherm. Wat denk jij?

Mocht de bovenstaande prijsstijging doorgevoerd worden. Begrijp je de prijsstijging of vind je het ronduit belachelijk? Laat het ons weten in de reacties!

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Nicci1964

  Klinkt hetzelfde als een tv leveren zonder afstandsbediening. Slaat dus werkelijk nergens op.

 • Profielfoto
  Bacillus

  Och nee zeg hemeljee, het gedoe richting de “dure” Qualcomm modems begint weer…

  Die dingen vergen $50-60, wat minder is dan 10% van de prijs van een iPhone. Apple en de telecomindustrie willen zo graag 5G, want dat is naast de camera zo ongeveer het enige hardware dingetje waar nog wat vernieuwing inzit.

  Daarvoor krijg je Qualcomm modems van ongekende kwaliteit, en helemaal niets anders wat Apple ooit gebruikt heeft kan daar maar enigzins aan tippen en de instabiele kwakkelmodems van Intel al  helemaal niet.

  Wat het VEEL duurder maakt is dat je daarnaast nog eens de miljarden moet ophoesten die Apple NAAST Qualcomm modem voor haar ovename van die Intel-modemdivisie heeft neergelegd – en waar vooralsnog helemaal niets mee gepresteerd is. Alleen maar omdat ze het licht niet in de Qualcomm ogen willen zien schijnen, deze firma tot in de alllehoogste juridische boom hangen wegens vermeende afzetterij ($50 per toestel), bot vangen en dan op het allerlaatste moment met hangende pootjes aanbellen om toch het QC 5G modem te kunnen krijgen omdat ze zelf niks gepresteerd hebben. En dan moeten wij klanten nu $50 meer gaan betalen (die ze al lang en breed in de prijs ingecalculeerd hadden)

  Het is een gotspe.

  En dan hebben we het nog niet eens over  de lader – helemaal een verhaal van kleinzieligheid van een nivo dat voor de gewone mens niet meer te bevatten is

 • Profielfoto
  Karst

  Bacillus.. neem even een Snicker…

 • Profielfoto
  Frans

  Het is slechts een gerucht hè, van één persoon. Ik heb ook ergens gelezen dat het basismodel $ 649 gaat kosten. Gewoon afwachten dus en een SE kopen als je een 12 te duur vindt.

 • Profielfoto
  KingChaos

  Bacillus op 9 juli 2020 12:10
  […]

  Het is een gotspe.

  En dan hebben we het nog niet eens over  de lader – helemaal een verhaal van kleinzieligheid van een nivo dat voor de gewone mens niet meer te bevatten is

  Ehhh. Je hoeft het niet te kopen hé.

 • Profielfoto
  Patrik

  Mijn iPhone X van bijna 3 jaar heeft al een OLED scherm. Daar is niks nieuws meer aan. Zonder lader wel ok. Die heb ik zat, ook van mijn iPad. En oortjes heb ik ook al, AirPods. Heb nog wel ergens 2-3 nieuwe setjes bedrade oordopjes liggen nieuw in de verpakking. Hoef ik ook niet meer🤷🏻‍♂️

 • Profielfoto
  polansky

  De komende 3 a 4 jaar nog geen interesse in een nieuwe telefoon, maar ik blijf mij wel verbazen dat Apple het toch weer voor elkaar krijgt om telkens maar weer duurdere telefoons te maken zonder dat het ze eigenlijk klanten kost. Blijkbaar zijn we behoorlijke makke schapen die alles willen slikken wat ons door de strot wordt gedouwd .

 • Profielfoto

  De wereld is de afgelopen decennia overspoelt met ontelbare opladers, kabeltjes, oordopjes, adapters en weet ik wat nog meer. Een groot deel daarvan ligt ongebruikt ergens in een la en belandt uiteindelijk ongebruikt op de schroothoop. Dat is natuurlijk niet meer van deze tijd.

  Dat Apple de oplader en de oordopjes uit de verpakking haalt en als aparte opties verkoopt is daarom niet meer dan logisch.

  Waar Apple in mijn ogen wel de mist in gaat is de magere kwaliteit van de oplaadkabels. Dan kan echt beter en zouden onverwoestbaar moeten zijn. Dan kan die ook uit de verpakking.

  In vergelijking met andere producenten doet Apple het qua duurzaamheid overigens al jaren vele malen beter. We moeten allemaal toe naar een wereld waarin producten een leven lang meegaan of in ieder geval heel makkelijk te recyclen zijn. Apple loopt hierin voorop en ik denk dat nu de wereld langzaam verzadigd raakt met smartphones de focus van Apple nog meer op duurzaamheid zal komen te liggen.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Apple is niet de enige, Samsung gaat blijkbaar ook de lader weglaten bij een aantal modellen:

  https://www.theverge.com/2020/7/8/21317304/samsung-smartphone-chargers-2021-cost-environment

  In dit geval niet erg dat Samsung Apple kopieert 😉

 • Profielfoto
  pruus

  Noemen ze dat niet uitmelken?

 • Profielfoto
  DBIW

  Ome Kor op 9 juli 2020 18:42
  Apple is niet de enige, Samsung gaat blijkbaar ook de lader weglaten bij een aantal modellen:

  https://www.theverge.com/2020/7/8/21317304/samsung-smartphone-chargers-2021-cost-environment

  In dit geval niet erg dat Samsung Apple kopieert 😉

  Ach, als dat het enige is dat Samsung kopieert dit jaar… Het is niet dat al hun nieuwe software toepassingen in hun laatste update gekopieerd zijn van Apple.

 • Profielfoto
  DBIW

  Wat veel schandaliger is, is dat een 2020 iPhone geen 120hz heeft 🤣🙈