Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 9 juli 2020
Leestijd: 2 minuten

‘iPhone 12 zonder oordoppen en oplader in verpakking alsnog duurder’

Er is de afgelopen tijd veel te doen geweest om de oplader van de iPhone 12. Het gerucht gaat namelijk rond dat Apple niet alleen afstand doet van de oordopjes in de verpakking, maar ook de oplader. De verwachting is dat dit scheelt qua prijs, maar ook daar lijken nu twijfels over te zijn.

Jeff Pu, een analist van het Chinese bedrijf GF Securities, doet een minder leuke voorspelling op dat gebied. Ondanks het feit dat er met de iPhone 12 geen oordopjes en een oplader meegeleverd gaat worden, zal de prijs alsnog stijgen.

iPhone 12 mogelijk duurder

MacRumors deelt het onderzoek van analist Jeff Pu in een artikel. Daarin is te zien dat hij een prijsstijging voor de iPhone 12 verwacht. De verwachting is in dollars uitgedrukt.

Jeff Pu verwacht dat het basismodel van de 5.4-inch iPhone 12 een prijskaartje van $749 krijgt. Op dit moment is het basismodel van de iPhone 11 voorzien van een prijskaartje van $699. Dat is dus $50 goedkoper dan het model dat eind dit jaar gaat verschijnen. Volgens Jeff Pu heeft dat voornamelijk te maken met de introductie van 5G ondersteuning en OLED-schermen. Het basismodel van de iPhone 11 beschikt bijvoorbeeld nog over een LCD-scherm, waar het basismodel van de iPhone 12 dat niet meer doet.

De verwachting is dat de consument de prijsstijging zal accepteren wegens de toevoeging van 5G ondersteuning. De vraag naar iPhone-modellen zal niet afnemen volgens Jeff Pu.

iPhone 12 conceptafbeelding
iPhone 12 conceptafbeelding (klik/tap voor groter).

Geen oordopjes, geen oplader

De laatste tijd gaan de geruchten rond over een nieuwe verpakking van de iPhone. Door alle informatie en beelden die lekken, begint het gerucht overigens wel steeds concreter te worden. Apple lijkt ervoor te kiezen om geen oordopjes en oplader mee te leveren bij de nieuwe iPhone 12 serie.

Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar het bespaart ook zeker kosten voor Apple. De grote vraag is alleen of wij dit als consument ook terugzien. Als we de informatie van Jeff Pu mogen geloven is dat niet het geval. Al blijft het wel de vraag hoe duur de iPhone 12 zou zijn met de oordoppen en oplader inbegrepen.

Voor $50 extra krijg je niet alleen 5G ondersteuning, maar ruil je een LCD-scherm ook in voor een OLED-scherm. Wat denk jij?

Mocht de bovenstaande prijsstijging doorgevoerd worden. Begrijp je de prijsstijging of vind je het ronduit belachelijk? Laat het ons weten in de reacties!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPhone 12 zonder oordoppen en oplader in verpakking alsnog duurder’
Sluiten