Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 27 juli 2020

iPhone 12 notch en 5.4-inch scherm zien daglicht in gelekte foto’s

Een blogger op Weibo, een Chinese variant van Twitter, heeft naar eigen zeggen toegang tot het scherm van de iPhone 12. Op de website deelt de persoon een foto van, wat lijkt, de notch en het scherm van het 5.4-inch model van de serie.

Het gaat om een foto waar een aantal panelen op te zien zijn. De panelen zitten nog niet in de behuizing van de iPhone 12 en zijn inactief. Het is dus lastig om de echtheid van de foto’s te controleren.

iPhone 12 notch en scherm lekt uit

De foto’s laten wel degelijk een iPhone-scherm zien dat, dankzij de notch, erg bekend voor komt. Het enige probleem is alleen dat een dusdanig ontwerp inmiddels bekend is. Niet alleen de iPhone 11 Pro, maar ook de 11,XR,XS en X maken gebruiken van dit ontwerp. De afbeeldingen zijn bewerkt om de reflectie te verbergen. We zien dus niet wie de foto genomen heeft of waar de foto genomen is.

Zoals gezegd doken de foto’s eerst via Weibo op, maar later zijn ze ook op Twitter geplaatst. Daar is te lezen dat het gaat om “het echte scherm van de 5.4-inch iPhone 12”. Volgens het bericht is de nieuwe smartphone met een hand te gebruiken.

https://twitter.com/StationChat/status/1287548372316954624

Opvallend aan de foto’s is wel de notch. Mochten we daadwerkelijk te maken hebben met het scherm van de iPhone 12, dan kunnen we ons zo goed als opmaken voor een zelfde grootte qua notch. Deze is sinds de iPhone X al niet meer veranderd en de hoop was er dat dit bij de nieuwe serie wel zou gebeuren. Waar concurrerende Android-smartphones al jaren voorzien zijn van kleine notches, en vele varianten daarop, blijft Apple vasthouden aan het oude ontwerp. Wel zien we iets dunnere schermranden aan de zijkant zitten.

Vier modellen

De verwachting is op dit moment dat de iPhone 12 serie uit vier verschillende modellen bestaat. Zo krijgen we waarschijnlijk de volgende varianten te zien:

  • 5.4-inch iPhone 12
  • 6.1-inch iPhone 12
  • 6.1-inch iPhone 12 Pro
  • 6.7-inch iPhone 12 Pro Max

Het kleinste model, waar bovenstaande foto’s van zouden zijn, ligt qua grootte tussen de originele iPhone SE en de huidige generatie. Er wordt daarbij ook een dual-camerasysteem verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 12 notch en 5.4-inch scherm zien daglicht in gelekte foto’s
Sluiten