Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 28 juli 2020

iPhone 12 hoogstwaarschijnlijk niet vertraagd: ‘onthulling gewoon in september’

In de afgelopen maanden zijn er talloze berichten verschenen over de komst van de iPhone 12. Dankzij het coronavirus zou er extra druk op de productie liggen, vervolgens ging alles volgens planning en uiteindelijk konden we toch weer een vertraging verwachten. Een hoop geluiden die ons onzekerheid wisten te geven over de lancering van de nieuwe smartphones van Apple.

Die onzekerheid wordt vandaag, voor de zoveelste keer, weggenomen. DigiTimes meldt dat de nieuwe iPhone 12 serie gewoon in september het daglicht ziet. En gezien het feit dat we steeds dichter bij die onthulling komen, is dat wel degelijk een geruststellend bericht.

‘iPhone 12 verschijnt gewoon in december’

In het artikel van DigiTimes is te lezen dat de beslissing van Apple niet alleen impact heeft op het bedrijf zelf. De verkoopcijfers van de tweede helft van 2020 hangen af van de lancering van de iPhone 12.

“Gezien de concurrentie van Android-fabrikanten zal de prijs van Apple’s 5G iPhones, die naar verluidt gewoon in september 2020 onthuld worden, een grote rol spelen in de markt.”

Ondanks het feit dat het bericht zich voornamelijk richt op de prijs van de iPhone 12, is de datum van de onthulling het meest opvallend. In de afgelopen maanden zijn er veel partijen geweest die hebben gespeculeerd over de komst van de iPhone 12. De ene partij riep dat Apple de telefoons pas in oktober zou laten zien, waar de ander het had over een verdeelde lancering. Het opvallendste bericht dat we tot nu toe zagen had het over een lancering in 2021.

Maar wat DigiTimes vermeldt in het artikel is wel waar. Zowel de verkoop van iPhone-smartphones als Android-smartphones worden beïnvloed door de keuzes die Apple maakt. Iets dat ook zeker te maken heeft met de prijs van de smartphones. Mocht Apple voor relatief mooi bedrag een 5G-smartphone aanbieden, dan kan dat voor flink wat beweging zorgen in de markt.

Zoals DigiTimes zelf ook zegt is het wat dat betreft best logisch als Apple de iPhone 12 serie gewoon in september van dit jaar toont. De kans dat de daadwerkelijke lancering naar achter wordt geschoven is daarbij, als we de berichten van de afgelopen maanden bekijken, best logisch.

Wat denken jullie? Hoe pakt Apple dit jaar de onthulling en de lancering van de nieuwe iPhone 12 aan? Laat het ons weten in de reacties!

Reageer op artikel:
iPhone 12 hoogstwaarschijnlijk niet vertraagd: ‘onthulling gewoon in september’
Sluiten