iPhone 12 wordt mogelijk geleverd met gevlochten USB-C Lightning kabel

Door: Thomas Aalderink - 12 reacties
iPhone 12 gevlochten kabel USB-C Lightning
(Afbeelding: Apple)

De iPhone 12 is in aantocht en dat betekent dat de geruchtenmolen op volle toeren aan het draaien is. Zoals ieder jaar wordt het nieuwe vlaggenschip nauwlettend in de gaten gehouden, maar er is toch een opmerkelijk verschil met voorgaande jaren. In 2020 gaat het namelijk niet alleen over het toestel zelf. Ook over de lader wordt veel gesproken.

Het gaat daarbij vooral om de aanwezigheid van een lader. We zijn gewend dat je bij een nieuw toestel ook een nieuwe lader en vers kabeltje krijgt. Zo doen alle telefoonfabrikanten dat. Toch gaat Apple daar mogelijk verandering in brengen. Steeds meer geruchten duiken op dat de iPhone-producent wil gaan stoppen met het meeleveren van een oplader.

Gevlochten kabel en alleen USB-C

Het lijkt er dus op dat we steeds minder gaan krijgen, maar volgens @DuanRui is het tegenovergesteld juist waar. Deze twitteraar beweert namelijk dat alle iPhone 12 modellen geleverd gaan worden met een gevlochten USB-C naar Lightning kabel. Dit zou een op twee punten een grote verandering zijn.

Allereerst lijkt het er dus op dat Apple afscheid neemt van de USB-A adapter. Op dit moment is het namelijk zo dat je bij een iPhone 11 standaard een 5W USB-lichtnetadapter en een USB-A naar Lightning kabel krijgt. De iPhone 11 Pro komt met een 18W USB‑C-lichtnetadapter plus bijbehorende kabel. Mocht dit gerucht van @DuanRui kloppen, dan zou dit betekenen dat alle iPhone 12 modellen gebruik gaan maken van een USB‑C-lichtnetadapter.

Een ander groot voordeel van deze kabel is de hogere kwaliteit. In tegenstelling tot de traditionele plastic kabels is een gevlochten kabel een stuk sterker. Je hebt minder kans op kabelbreuken en ze raken minder snel in de knoop. Daarnaast oogt het een stuk luxer en meer premium. Iets dat zeker past bij Apple.

Wat krijg je bij de iPhone 12?

Wat niet duidelijk wordt uit het bericht is of naast de kabel ook een USB-C lichtnetadapter in de doos zit. Dat is overigens niet het enige waarvan we niet zeker weten of het met de iPhone 12 wordt meegeleverd. Zo voorspellen meerdere analisten dat we geen EarPods meer bij het nieuwe Apple vlaggenschip gaan krijgen.

Wat vinden jullie? Zou het een goede stap zijn van Apple om over te stappen op gevlochten kabels? En wat moet er wat jou betreft nog meer meegeleverd worden met de iPhone 12? Laat het weten in de reacties.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, pas die kabel aan de verkeerde kant aan. Dàt is handig. .;)

  Doe gewoon zoals iedereen Apple; USB-A aan de kant van de lader en USB-C aan de kant van de telefoon. Of op zijn minst USB-C aan beide kanten.

  Dat Lightning hebben we nu wel een beetje gehad.

 • Profielfoto
  vandenbroeke

  Ah dan gaat hun argument van ‘je hebt toch al genoeg opladers’ dus niet op. Want die opladers hebben geen usb-c aansluiting.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, maar…. daar kan je dan straks gewoon een mooi verloop-kabeltje voor kopen in hun Store. Kost slechts € 19,95.

 • Profielfoto
  Lodewijk_Ramon

  Jammer, dit was de kans geweest om volledig over te gaan op USB-C. Aan beide kanten dus. Tenzij Apple, voor mij onduidelijke, commerciële redenen heeft om Lightning in leven te houden.

 • Profielfoto
  Kevin

  Kies als merk gewoon 1 richting. Je hebt al je computers overgebracht naar usb-c de afgelopen 5 jaar. Zogenaamd was je daarin vooruitstrevend. En dan anno 2020 nog aan komen kakken met Lightning voor je telefoons. Snap dat echt niet. Voor de prijzen verwacht je iets te kopen dat future proof is.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Nou ja, het is ook weer niet zo dat je je iPhone over tien jaar niet meer kan gebruiken omdat hij een Lightning-poort heeft.

  30-pins kabels kun je nu ook nog steeds volop krijgen in alle soorten en maten.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  “Het lijkt er dus op dat we steeds minder gaan krijgen”

  Beste Thomas, kun je mij precies uitleggen wat je hiermee bedoeld?

  Ik heb iPhones vanaf het begin af aan en ik ben waarschijnlijk door mijn enthousiasme volledig vergeten wat ik elke keer steeds minder krijg..

 • Profielfoto
  Frans

  Overstappen op gevlochten kabels prima, maar USB-C aan de kant die de lader in gaat absoluut niet. USB-A is de standaard op dit gebied, daar hebben de meeste mensen laders voor. Tenzij Apple er een USB-C naar USB-A adapter bij levert hebben de meeste mensen niets aan zo’n kabel en is het alleen een bijdrage aan de afvalberg.

 • Profielfoto
  Di May

  Dit is toch enkel een gerucht ? …
  Waarvan de definitie is dat het volledig fout kan zijn.

 • Profielfoto
  Ree

  vandenbroeke op 15 juli 2020 08:53
  Ah dan gaat hun argument van ‘je hebt toch al genoeg opladers’ dus niet op. Want die opladers hebben geen usb-c aansluiting.

  Maar vast wel USB A laders en een stapel A naar Lightning kabels …

 • Profielfoto
  Ree

  Kevin op 15 juli 2020 14:23
  Kies als merk gewoon 1 richting. Je hebt al je computers overgebracht naar usb-c de afgelopen 5 jaar. Zogenaamd was je daarin vooruitstrevend. En dan anno 2020 nog aan komen kakken met Lightning voor je telefoons. Snap dat echt niet. Voor de prijzen verwacht je iets te kopen dat future proof is.

  ehmmm, ze kiezen voor 1 richting; Lightning …

 • Profielfoto
  EGrafland

  Grappig, al die drukte hier om die USB-C naar Lighting-kabel. Mijn iPhone 11 heeft die namelijk ook al. Ik kreeg er wél een USB-oplader bij. Die is wat groter maar hij laadt lekker snel.
  Gevlochten is fijn, maar ik heb eigenlijk nooit problemen gehad met iphone-kabeltjes die stuk gingen. Nee, dan moet die peperdure Magsafe-kabels hebben, daar hebben we er een stapel van versleten.:-(