iPhone 12 batterij heeft waarschijnlijk lagere capaciteit dan iPhone 11 serie

Door: Thomas Aalderink - 6 reacties
iPhone 11 batterijpercentage percentage batterij iPhone 12 batterij
(Afbeelding: Unsplash / Daniel Korpai)

Bij de release van een nieuwe smartphone gaat de aandacht meestal uit naar nieuwe functies. Van een extra camera lens tot nieuwe schermtechnieken. Minder spannend, maar daarom zeker niet minder belangrijk, is de batterij. Want uiteindelijk heb je weinig aan al die nieuw technieken als je zonder stroom zit. De honger naar een grotere batterij groeit, maar Apple lijkt met de iPhone 12 de andere kant op te bewegen.

De website MySmartPrice houdt vertificeringswebsites nauwlettend in de gaten. Dit is namelijk een uitstekende plek om informatie te vinden over nieuwe producten. Onlangs kwamen zij drie nieuwe batterijen van Apple tegen. De verwachting is dat deze bedoeld zijn voor de iPhone 12 die later dit jaar gaat verschijnen. Het meest opvallende hieraan is dat ze qua capaciteit kleiner zijn dan de batterijen in de iPhone 11 serie.

Kleinere batterij voor de iPhone 12

De nieuwe Apple batterijen zijn de A2471, A2431 en de A2466. Deze zijn opgedoken op drie verschillende certificeringswebsites in Korea, China en Denemarken. Het belangrijkste verschil tussen de drie batterijen is de capaciteit. Welke batterij in welk toestel gaat komen is nog niet bekend. Volgen MySmartPrice is dit de verdeling die we kunnen gaan verwachten.

 • ‌iPhone 12‌ (5,4-inch) – A2471 – 2.227mAh
 • ‌iPhone 12‌ Max (6,1-inch) – A2431 – 2.775mAh
 • ‌iPhone 12‌ Pro (6,1-inch) – A2431 – 2.775mAh
 • ‌iPhone 12‌ Pro Max (6,7-inch) – A2466 – 3.687mAh
iPhone 12 batterij
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: UL Demko via MySmartPrice)
iPhone 12 batterij
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: 3C Certification via MySmartPrice)

We zijn inmiddels gewend geraakt dat bij ieder nieuw toestel de batterij groter wordt. Apple lijkt daar nu dus van af te wijken. Ter vergelijking: de iPhone 11 had een 3.110 mAh batterij. Die is qua capaciteit dus groter dan de verwachte iPhone 12 batterij. Ook het Pro model lijkt in capaciteit te gaan inleveren. De iPhone 11 Pro had een 3.190 mAh batterij. Alleen de iPhone 12 Pro Max lijkt erop vooruit te gaan. De iPhone 11 Pro Max had met 3.500 mAh namelijk een net iets kleinere batterij.

Batterijduur niet in gevaar

In een wereld waarin consumenten hunkeren naar een telefoon die het langer dan een dag volhoudt, voelt dit misschien als slecht nieuws. Toch is dit nog geen reden om je zorgen te maken. De capaciteit is slechts een onderdeel van de rekensom die bepaald hoe lang je batterij het volhoudt. Zolang de andere onderdelen van de iPhone 12 efficiënt genoeg zijn, hoeft dit zeker geen stap achteruit te betekenen.

Wil je meer weten over de iPhone 12? Klik dan hier voor het laatste nieuws.

MacRumors

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Hydrarchos

  “Zolang de andere onderdelen van de iPhone 12 efficiënt genoeg zijn, hoeft dit zeker geen stap achteruit te betekenen.”

  Het betekent alleen, als het allemaal klopt, ook zeker geen stap vooruit. En dat is ook wel spijtig.

 • Profielfoto
  pruus

  Ze maken de toestellen te leuk om ze niet lang te gebruiken…..

 • Profielfoto
  jeroentje

  Grootste probleem van de iPhone is zijn gebruiker

   

 • Profielfoto
  Triplex

  Betalen wij zoveel geld voor een kleine batterij weeral? Ik vind dit net een reuzenkans van Apple om meer klanten te hebben met hun 5 nanometer soc.

 • Profielfoto
  Milez

  Sinds de eerste iPhone heb ik nog nooit een gebruiker horen klagen over hoe dik of zwaar zijn iPhone was. Toch blijft Apple vasthouden aan het mantra van “dunner en lichter” en blijven ze batterijen in hun toestellen inbouwen die zo klein zijn dat je nauwelijks een hele dag op pad kunt zonder een oplader of een powerbank mee te nemen. Onbegrijpelijk.

 • Profielfoto
  Kevin

  wat ik tot nu toe gelezen heb over de iPhone 12 maakt me nou niet echt enthousiast.

  Geen adapter. Geen Earpods. Je moet al bijna blij zijn dat de telefoon uberhaupt mee wordt geleverd. En die komt dan zonder usb-c en met een slechtere batterij, en tegen een hogere prijs ook nog.

  Mis ik iets?