Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 21 juli 2020

Apple kan widgets op iPad sterk verbeteren: dit concept laat zien hoe

Waar widgets voor iOS 14 een veel grotere rol gaan spelen, verandert er voor iPadOS 14 niet zo heel erg veel. En dat is jammer, want Apple kan het grote scherm van de iPad goed gebruiken voor widgets.

De vraag is alleen hoe het bedrijf dat zou kunnen doen. Dat antwoord heeft ontwerper Parker Ortolani gegeven. De man is aan de slag gegaan met een concept voor “de volgende versie van iPadOS” en betrekt widgets daar aanzienlijk bij.

iPadOS 15: meer gebruik van widgets

Als we de reacties op iPadOS 14 lezen zien we duidelijk een teleurstelling. Deze is voornamelijk afkomstig van de manier waarop Apple widgets aanpakt in het besturingssysteem voor iPad. Parker Ortolani denkt een manier gevonden te hebben waarop Cupertino deze teleurstelling kan voorkomen in de volgende versie van het systeem.

Zo zien we een modulair thuisscherm waar gebruikers apps en widgets overal kunnen plaatsen. Iets dat met iOS 14, voor het grootste deel, wel kan. Gebruikers kunnen de widgets over het hele thuisscherm slepen en plaatsen op een plek naar keuze. In het concept is daarbij ook ruimte voor een App Library, die tot nu toe ook alleen voor iOS 14 beschikbaar is. In iPadOS is deze te bereiken door van beneden naar boven te vegen.

Een ander opvallende toevoeging is het Pro Menu. Via dit menu kunnen gebruikers snel bij de systeem instellingen komen. Het is een toevoeging die erg lijkt op het Apple menu op macOS. De Control Center zal in deze vorm hetzelfde ontwerp krijgen als dat van de macOS 11 Big Sur.

Het ziet er wat ons betreft erg strak uit en de toevoegingen zouden zeker van waarde zijn. Zeker op gebied van de widgets voelt het alsof iPadOS 14 een beetje buiten de boot valt. 

Wat vinden jullie van het concept van Parker Ortolani en wat zouden jullie graag willen zin in iPadOS 15? Laat het weten in de opmerkingen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple kan widgets op iPad sterk verbeteren: dit concept laat zien hoe
Sluiten