Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Diensten 28 juli 2020

iPad-versie Adobe Photoshop neemt aantal desktopfeatures over

De iPad-versie van het populaire programma Adobe Photoshop mag vanaf vandaag rekenen op een aantal nieuwe desktopfuncties. Denk dan aan de refine edge brush en rotate canvas tool. Daar zullen gebruikers, die voornamelijk werken op een iPad, ontzettend blij mee zijn.

Vooral de refine edge brush is belangrijk, zeker voor fotografen. Dit is namelijk de enige manier waarop je de randen van bijvoorbeeld haar of vacht op een normale wijze kunt selecteren. Met de tool kun je een beetje langs de randen van het object poetsen. Vervolgens kun je na het maken van de selectie spelen met de uitkomst en het beeld precies vormgeven zoals je zelf in gedachten hebt. De interface is niet één-op-één overgenomen vanuit de desktopversie en dat is maar goed ook. Werken op de iPad gaat net even anders en Adobe heeft de manier van werken daar dan ook op aangepast. Het is namelijk versimpeld.

Photoshop op de iPad. (Afbeelding: Adobe)

Download de update voor Photoshop op de iPad

Rotate canvas is de andere toevoeging van de update voor Photoshop op de iPad. Hoewel dit niet echt een tool is waar je warm van hoeft te worden, is het wel een handig onderdeel dat tot nu toe ontbrak. Je kunt nu namelijk het canvas waar je op werkt omdraaien met twee vingers. Je legt je vingers op het scherm en het programma weet dan dat je wil beginnen met draaien. Dat is handig voor wanneer je bijvoorbeeld veel schetst en niet steeds de iPad wil omdraaien.

Ondanks het feit dat gebruikers weten dat de iPad-versie van Photoshop waarschijnlijk nooit alle functies krijgt van de desktopvariant, waren ze toch flink geïrriteerd dat deze twee functies schitterden in afwezigheid. De laatste maanden heeft de app flink wat updates gehad die kernfuncties inbouwen, waardoor de app voor professionals steeds bruikbaarder wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPad-versie Adobe Photoshop neemt aantal desktopfeatures over
Sluiten