De iPad mini met het ontwerp van de iPad Pro is een pareltje voor het oog

Door: Jelle van Es - 5 reacties
iPad mini concept
(Afbeelding: Twitter)

Laatst hadden we al een fijne concept voor de iPhone 13. Creatievelingen houden het daar echter niet bij. Nu is er iemand die gekeken heeft naar wat een nieuwe iPad Mini kan brengen.

Uiteraard is dit een concept. De kans dat de nieuwe iPad mini er zo uit komt te zien, dat valt nog te bezien Toch is het interessant om te kijken naar wat designer Parker Ortolani denkt van het nieuwe model met een blik op wat de iPad Pro kan.

iPad Mini concept

De verwachting is overigens dat we dit jaar een nieuwe iPad mini gaan krijgen, dus wat dat betreft is het niet heel erg gek om alvast te dromen van wat dit nieuwe model kan. En hopelijk is het meer dan een simpele vervanging van de nieuwe specificaties. In het concept van Ortolani wordt er in elk geval een stap genomen. Zijn concept is 20 procent kleiner dan het huidige model.

Dan denk je dat het iPad mini-model meer op een iPhone lijkt dan op een tablet. Het verschil zit hem in het feit dat er niet meer gebruik gemaakt wordt van grote bezels aan de boven- en onderkant. In plaats van gebruik te maken van het huidige Touch ID-systeem wordt Face ID nu ingezet. Daardoor zou het dus een iPad Pro Mini gaan worden. De kans dat dit oo echt gaat gebeuren lijkt echter klein.

De toekomst

Als we af moeten gaan op de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo, dan lijkt het er op dat we een iPad mini gaan krijgen met een display tussen de 8,5 en 9 inches. Deze moet dan verschijnen in het eerste half jaar van 2021. Dat zou dan wellicht weer een nieuw model gaan zijn ten op zichte van de huidige mini die een 7,9 inch scherm heeft. Wellicht dat het model van dit jaar dan een simpele update gaat worden.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  yellow

  Heeft hij een hand vergroot of een iPad Pro verkleint? Icoontjes zijn wel wat aan de kleine kant. Verhouding klopt niet. Of heeft hij gewoon een grote duim?

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Je hebt gelijk, het is meer een vierkante iPhone.

 • Profielfoto
  yellow

  */verkleind. Sorry

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Lol. Die heeft echt zijn best gedaan op dat ‘concept’.

  Zal nog een hele klus geweest zijn.

   

  ;)

 • Profielfoto
  donut

  How creative!