Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 31 juli 2020

Nieuw in iOS 14: meer controle over deelsuggesties

iOS 14 brengt een kleine maar handige verbetering naar de deelfunctie van een iPhone of iPad. Deze functie heb je vast wel eens gebruikt om een foto, link of iets anders te delen. Sinds iOS 13 worden automatisch suggesties getoond. In de volgende, grote update voor iOS (en iPadOS) krijg je er meer controle over.

De suggesties in de deelfunctie zijn een mix van veelgebruikte apps, recente AirDrop-bestemmingen en personen waar je regelmatig contact mee hebt. In iOS 14 kun je de rij met contactpersonen echter ook verwijderen of aanpassen.

Geen contacten tonen bij delen iOS 14

Allereerst kun je de bovenste rij met suggesties voor contacten uit de interface verwijderen. Hiervoor is een nieuwe optie genaamd “Suggesties bij delen” toegevoegd in de Siri-instellingen. De hele bovenste rij wordt uit de interface gehaald. Als bijwerking verlies je dus ook de suggestie van de meest recente ontvanger voor AirDrop.

iOS 14 deelsuggesties 001
Klik/tap voor groter.

Contactsuggesties bewerken

Het is in de volgende versie van iOS ook mogelijk om de contactsuggesties bij delen te bewerken. Wanneer de share sheet open staat, kun je lang op een contact drukken en kiezen om deze minder vaak voor te stellen. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld veel contact met iemand hebt, maar diegene nooit een link zou sturen.

iOS 14 deelsuggesties 002
Klik/tap voor groter.

Meer iOS 14

iOS 14 werd tijdens WWDC 2020 aangekondigd en bevat naast deze nog veel meer nieuwe functies en verbeteringen. In ons dossier “Nieuw in iOS 14” laten we je uitgebreid kennismaken met alle nieuwe functies. De definitieve versie van het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone en iPad (iPadOS 14) verschijnt in september. Inmiddels is er ook een publieke bèta beschikbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw in iOS 14: meer controle over deelsuggesties
Sluiten