Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 juli 2020

Nieuw in iOS 14: bijschriften toevoegen aan foto’s

De Foto’s-app van iOS 14 krijgt een functie die voorheen voorbehouden was voor de Mac. Je kunt in de volgende, grote versie van iOS en iPadOS namelijk zelf een bijschrift toevoegen aan een foto.

Deze functie is erg handig om context aan een foto toe te voegen, of om sneller een foto te vinden wanneer je zoekt op bepaalde steekwoorden. De app Foto’s indexeert dit veld namelijk ook en je kunt dus naar eigen bijschriften zoeken.

Bijschrift voor foto’s in iOS 14

Het toevoegen van een bijschrift aan een foto (of video) is erg simpel. Veeg tijdens het bekijken van een item omhoog om de metagegevens die aan de afbeelding zijn gekoppeld te zien. Je ziet dan helemaal bovenaan een tekstveld dat kan worden ingevuld om een ​​bijschrift op te geven.

Deze informatie wordt samen met de foto’s gesynchroniseerd als je iCloud-fotobibliotheek gebruikt. Je vindt het bijschrift op alle apparaten die aan je account zijn gekoppeld, of het nu op een iPad met iPadOS 14 is, of een Mac met de Foto’s-app. Als je op de Mac bijschriften bij foto’s hebt geplaatst, zijn die straks met iOS 14 ook op iPhone of iPad te zien.

ios 14 bijschrift foto's 001
Klik/tap voor groter.

Wel of niet delen

Net als de locatie van een foto, is het bijschrift misschien informatie die gevoelig kan zijn. Daarom is het goed om te weten dat je tijdens het delen van foto’s altijd via de opties kunt kiezen of je wel of geen bijschriften wil versturen. Dat geldt ook voor de locatie en andere EXIF-gegevens van een foto.

ios 14 foto's bijschriften delen 001
Klik/tap voor groter.

Meer iOS 14

iOS 14 werd tijdens WWDC 2020 aangekondigd en bevat naast deze nog veel meer nieuwe functies en verbeteringen. In ons dossier “Nieuw in iOS 14” laten we je uitgebreid kennismaken met alle nieuwe functies. De definitieve versie van het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone en iPad (iPadOS 14) verschijnt in september. Inmiddels is er ook een publieke bèta beschikbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw in iOS 14: bijschriften toevoegen aan foto’s
Sluiten