Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 juli 2020

iOS 14 bèta 3: veranderingen Muziek-app, extra wereldklok, meer

De derde bèta van iOS 14 is online voor ontwikkelaars. Het grote publiek moet waarschijnlijk nog een weekje wachten op de tweede publieke beta. Wat is er nieuw? Weinig. Er is niets revolutionairs, maar wel één bijzondere uiterlijke aanpassing die direct zichtbaar is.

Apple heeft de Muziek-app namelijk aangepakt. Er is een nieuw icoon dat back to the future gaat en weer een rode/roze kleur krijgt. Het bedrijf uit Cupertino heeft duidelijk veel inspiratie gehaald uit het app-pictogram in iOS 8.

iOS 14 bèta 3: veranderingen Muziek-app

Het saaie wit in de Muziek-app is verleden tijd, zeg hallo tegen het roze verloop. Dit beperkt zich trouwens niet tot het icoon, ook de widget van de app heeft nu hetzelfde verloop. Dit is overigens geen garantie dat het daadwerkelijk bij het rode/roze blijft. In het verleden heeft Apple wel vaker veranderingen teruggedraaid.

ios 14 beta 3 muziek-app 001
iOS 14 bèta 2 (links) en bèta 3 (rechts) – Klik/tap voor groter.

Ook nieuw in de Muziek-app: pictogrammen bij de Bibliotheek. Zo worden verschillende secties niet alleen met tekst, maar ook optisch onderscheiden. De tekst is niet langer rood/roze, maar zwart.

ios 14 beta 3 muziek-app 002
iOS 14 bèta 2 (links) en bèta 3 (rechts) – Klik/tap voor groter.

Nieuwe wereldklok als widget

iOS 14 bèta 3 verwelkomt een nieuwe widget voor de klok, waarin je maximaal vier uur kunt laten tonen in verschillende steden. Het is natuurlijk mogelijk om de steden te wijzigen door de widget aan te passen (rechter screenshot). De interface heeft nog wel wat werk nodig.

iOS 14 beta 3 wereldklok 001
Klik/tap voor groter.

En verder…

  • Er zijn uitlegschermen verschenen bij het home-scherm en de widgets-pagina. Deze leggen uit hoe je widgets aanpast en toevoegt.
  • Het is nu mogelijk om nummers vanuit de Muziek-app direct op je Snapchat Story te delen.
  • 3D Touch is tijdelijk compleet niet beschikbaar in bèta 3.
  • Ook de iPhone SE 2020 kun je in deze bèta met tikjes op de achterkant bedienen.
  • Bekijk meer vernieuwingen in iOS 14 in ons alsmaar groeiende dossier!
Reageer op artikel:
iOS 14 bèta 3: veranderingen Muziek-app, extra wereldklok, meer
Sluiten