iOS 13.5.1-problemen: gebruikers klagen over leeglopen van batterij

Door: Wesley Akkerman - 15 reacties
iOS 13.5 iPhone 16x9
(Afbeelding: Mockuuups, montage: OMT)

Gebruikers die de nieuwste versie van het iOS gedownload en geïnstalleerd hebben, klagen in veel gevallen over één en hetzelfde probleem: de iPhone verbruikt veel meer energie dan voor het updaten. Het lijkt er dus op dat versie 13.5.1 roet in het eten gooit. In sommige gevallen wordt de smartphone zelfs warm.

Het lijkt erop dat Apple wederom een probleem heeft met het accugebruik van de iPhone. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de meest recente software-update, namelijk iOS 13.5.1. Verschillende gebruikers melden dat ze na het installeren van de update tegen dezelfde problemen aanlopen. De accu is veel sneller leeg dan voor de update en ook is er meer Screen Off-activiteit zichtbaar in het menu van de batterij. Soms is dat wel meer dan een uur. Daarnaast merken gebruikers dat hun iPhones warmer zijn dan gebruikelijk. Dat gebeurt zelfs op momenten wanneer de smartphone in feite niets aan het doen is.

iOS 13.3 header 16x9 bug beloningsprogramma iOS 14
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple/OMT) (Afbeelding: Apple / bewerking: OMT/Raymon Mens)

Accuproblemen door iOS 13.5.1

Op het forum van Apple regent het momenteel klachten. De gebruikers die ergens last van hebben melden allemaal dezelfde problemen. Desondanks is nog niet bekend hoe groot dit probleem nu is, aangezien er ook iPhone-eigenaars zijn die claimen nergens last van te hebben. Eén forumdraad is op dit moment ontzettend populair bij Apple. Daar laten verschillende mensen weten dat het hen opvalt er onnodig veel achtergrondactiviteiten zijn. Dat kan de boosdoener zijn.

Je kunt de achtergrondactiviteiten natuurlijk zelf beperken, maar daarmee is het probleem helaas niet opgelost. Het werkt wel enigszins verlichtend, dus het is het waard om uit te proberen. Het lijkt er overigens op dat Apple hiervan al op de hoogte is. iPhone-eigenaars die de bèta van iOS 13.6 geïnstalleerd hebben, laten weten dat de accu veel langer meegaat dan op iOS 13.5.1. Met versie 13.5.1 wilde Apple vooral het probleem van jailbreak UncOver oplossen, maar stapte over bekende problemen met mp4’s afspelen en een aantal andere bugs heen.

ZDNet

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  leovanh

  Ik herken het probleem niet.

 • Profielfoto
  NASI-GORENG

  jazeker…..snel leeg wordt warm
  bij geen activiteit….

   

   

 • Profielfoto
  Kwadraatje

  Ik heb de indruk dat het mailprogramma Spark wat meer slurpt, maar warm wordt het toestel niet. En de batterij staat na een dag nog op 80 procent.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Ik heb het probleem gehad met m’n iPhone 6s. Alleen weet ik niet helemáál zeker of het dit exacte probleem is geweest, want ik had ook allerlei rare vastlopers en dergelijke. Uiteindelijk een restore gedaan via DFU en nu is alles weer zoals het zijn moet.

 • Profielfoto
  hansz

  Als er meer achtergrondactiviteiten plaatsvinden dan voorheen, dan is dat duidelijk te zien in de batterij activiteiten, aan de lichtblauwe kleur voor apps die op de achtergrond draaien. Op mijn iPhone 11 pro heb ik geen last of het gevoel dat de batterij korter mee gaat.

 • Profielfoto
  Walnuts

  19 uur Music op de achtergrond…… ja dat gaat wel ten koste mijn batterij…

 • Profielfoto
  Walnuts

  80% om precies te zijn….

 • Profielfoto
  Speedooo

  Misschien volkomen toeval, maar had eerder van de week al zo’n gedachten dat die laatste week sneller leegliep. Misschien ligt het hieraan, wellicht aan iPhone X met nog 81% batterijcapaciteit. Geen idee.

 • Profielfoto
  Maarten

  Ik had mijn 11 pro al een paar keer herstart om te kijken of dat het probleem op die manier opgelost kon worden maar dat werkte niet. Goed om te weten dat het niet aan het toestel ligt.

  Wat bij mij ook erger geworden is na de laatste update is de groene waas over het scherm. Voornamelijk in het donker. Het lijkt iets te maken te hebben met night shift en True Tone. Na Max 10 seconden is het weer weg

 • Profielfoto
  Pizzakoerier

  Op mijn iPhone SE 2016 zijn de problemen met de batterij sinds 13.5.1 juist eindelijk opgelost…

 • Profielfoto
  Koezel

  Waarom lees ik dit soort berichten eerder op Nu dan hier?

 • Profielfoto
  makoe

  Heb er ook last van, iPhone SE 2020. Na de update is deze eerder leeg. Ook maar even de batterij gekeken in instellingen. Dat doe ik al regelmatig uit interesse. Nu viel mij op dat een aantal apps wel heel lang op de achtergrond blijven draaien. En dan vooral de nieuws-apps. Soms wel tot 21 uur. Ik heb ze er even afgegooid en ben benieuwd of dat helpt. Als het zo is dat dit door deze apps komt verklaart het ook dat niet iedereen er last van heeft.

 • Profielfoto
  morwatz

  Vooral de laatste 25% op mijn iPad pro gaan razendsnel. Blij dat ze met een update komen.

   

 • Profielfoto
  Jorte

  Ik heb er ook veel last van, had er zelfs een topic over geopend bij de Ios-apps.

   

 • Profielfoto
  stevenv

  Bepaalde apps trekken de batterij van mijn iPhone XS leeg, al tijdens iOS 13.5. De AD-app, Nederland FM Radio, iCulture, maar vooral Buienradar is erg. De apps blijven actief op de achtergrond. De enige manier om het leeglopen van de batterij te voorkomen, is de apps geforceerd afsluiten, zodat je zeker weet dat er niet 9 uur op de achtergrond wordt doorgegaan.