Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 6 juli 2020
Leestijd: 2 minuten

iOS 13.5.1-problemen: gebruikers klagen over leeglopen van batterij

Gebruikers die de nieuwste versie van het iOS gedownload en geïnstalleerd hebben, klagen in veel gevallen over één en hetzelfde probleem: de iPhone verbruikt veel meer energie dan voor het updaten. Het lijkt er dus op dat versie 13.5.1 roet in het eten gooit. In sommige gevallen wordt de smartphone zelfs warm.

Het lijkt erop dat Apple wederom een probleem heeft met het accugebruik van de iPhone. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de meest recente software-update, namelijk iOS 13.5.1. Verschillende gebruikers melden dat ze na het installeren van de update tegen dezelfde problemen aanlopen. De accu is veel sneller leeg dan voor de update en ook is er meer Screen Off-activiteit zichtbaar in het menu van de batterij. Soms is dat wel meer dan een uur. Daarnaast merken gebruikers dat hun iPhones warmer zijn dan gebruikelijk. Dat gebeurt zelfs op momenten wanneer de smartphone in feite niets aan het doen is.

iOS 13.3 header 16x9 bug beloningsprogramma iOS 14
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple/OMT)

Accuproblemen door iOS 13.5.1

Op het forum van Apple regent het momenteel klachten. De gebruikers die ergens last van hebben melden allemaal dezelfde problemen. Desondanks is nog niet bekend hoe groot dit probleem nu is, aangezien er ook iPhone-eigenaars zijn die claimen nergens last van te hebben. Eén forumdraad is op dit moment ontzettend populair bij Apple. Daar laten verschillende mensen weten dat het hen opvalt er onnodig veel achtergrondactiviteiten zijn. Dat kan de boosdoener zijn.

Je kunt de achtergrondactiviteiten natuurlijk zelf beperken, maar daarmee is het probleem helaas niet opgelost. Het werkt wel enigszins verlichtend, dus het is het waard om uit te proberen. Het lijkt er overigens op dat Apple hiervan al op de hoogte is. iPhone-eigenaars die de bèta van iOS 13.6 geïnstalleerd hebben, laten weten dat de accu veel langer meegaat dan op iOS 13.5.1. Met versie 13.5.1 wilde Apple vooral het probleem van jailbreak UncOver oplossen, maar stapte over bekende problemen met mp4’s afspelen en een aantal andere bugs heen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iOS 13.5.1-problemen: gebruikers klagen over leeglopen van batterij
Sluiten