Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 14 juli 2020

Idris Elba gaat series en films produceren voor Apple TV+

Apple TV+ heeft een volgende grote naam aan zich weten te binden. Dit keer gaat het samenwerken met de productiemaatschappij van Idris Elba.

Idris Elba is een van de bekendere acteurs op deze aardbol. Hij speelde onder andere in Luther, de Avengers en Thor-films en Star Trek: Beyond. Bovendien wordt hij veelvuldig getipt als nieuwe James Bond. Wat niet veel mensen weten is dat Elba ook een eigen productiemaatschappij heeft. Met Green Door Pictures maakt hij verschillende series en films. Dat gaat hij nu ook voor Apple TV+ doen, meldt Deadline.

Idris Elba gaat voor Apple aan de slag

Apple heeft met Idris Elba een zogenaamde first-look-deal afgesloten. Dat betekent dat wanneer Green Door Pictures een idee voor een film of serie heeft, dat eerst gaat pitchen bij Apple en vervolgens pas bij andere streamingdiensten en andere mediabedrijven. Hierdoor hoopt Apple titels te binden voor haar streamingdienst Apple TV+ die de moeite waard zijn, zonder in een complete bidding war terecht te komen.

Green Door Pictures maakt zowel scripted als unscripted televisieseries. Een van de grootste werkgevers van het bedrijf van Elba is de BBC. Ook werkt hij voor andere mediabedrijven. Zo is misschien wel een van de bekendste series Idris Elba: Fighter. In die documentaireserie voor Discovery traint Elba om kickbokser te worden. Voor Netflix maakte hij Turn Up Charlie, dat de streamingdienst echter weer gecanceld heeft.

Geen unieke deal

Het is zeker niet de eerste keer dat Apple zo’n soort contract afsluit met een productiemaatschappij. Eerder maakte het al zelfde soort deals met Oprah Winfrey, Aldonso Cuarón en Ridley Scott. Ook wist het eerder deze maand een exclusieve deal te sluiten met Mark Bomback. De maker van Defending Jacob gaat exclusieve series maken voor Apple TV+. Daarnaast is deze maand bekend geworden dat het platform een overeenkomst heeft met de Maurice Sendak Foundation, voor het verfilmen van kinderboeken van de gelijknamige schrijver.

Het blijft niet alleen bij producties, want Apple weet ook verschillende grote namen uit de streamingwereld binnen te halen. Vorige maand tekende James Lorenzo nog voor Apple. Hij werkte eerder voor Amazon Prime Video waar hij verantwoordelijk was voor de sportprogrammering. Een zelfde soort taak krijgt hij voor Apple TV+. Het lijkt zich hierdoor naast entertainment ook op sport te willen richten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Idris Elba gaat series en films produceren voor Apple TV+
Sluiten