Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 6 juli 2020
Leestijd: 2 minuten

iCloud-sleutelhanger gaat je waarschuwen wanneer je wachtwoord gelekt is

Met de komst van iOS 14 krijgen iPhone gebruikers er later dit jaar een hoop nieuwe functies bij. De meesten gaan je leven een stuk makkelijk maken. Denk aan widgets, de App Library, Car Key en meer. Maar ook qua veiligheid gaat er het één en andere veranderen. Zo krijgt iCloud-sleutelhanger een aantal nieuwe functies.

iCloud-sleutelhanger is de plek waar al je wachtwoorden voor verschillende sites en apps worden opgeslagen. Deze worden gesynchroniseerd zodat je op al je apparaten gemakkelijk overal en snel kunt inloggen. Ontzettend handig, maar sleutelhanger is meer dan dat. Deze tool helpt je ook om je wachtwoorden veiliger te maken en, nog belangrijker, zorgt ervoor dat ze niet in verkeerde handen komen.

iCloud-sleutelhanger meldt gelekte wachtwoorden

Mochten ze toch op straat komen te liggen, dan gaat iCloud-sleutelhanger je daar nu van op de hoogte brengen. Volgens Apple verifieert iCloud-sleutelhanger of jouw wachtwoord betrokken is geweest bij een datalek. Dit gebeurt zonder jouw wachtwoorden te onthullen, zelfs niet aan Apple zelf.

iOS 14 iCloud Keychain wachtwoord gelekt
Klik/tap voor groter.

Mocht één van je wachtwoorden toch betrokken zijn bij een datalek, dan krijg je daar melding van zodat je het wachtwoord kunt wijzigen. Zowel van het getroffen account, als andere accounts die gebruikmaken van hetzelfde wachtwoord. En ook bij het vinden van een nieuwe sterk wachtwoord gaat iCloud-sleutelhanger je nog meer helpen.

Hulp bij wachtwoorden

iCloud-sleutelhanger laat per wachtwoord zien of er problemen zijn en ook wat er mis is. Op deze manier leer je om sterke wachtwoorden te maken. Deze functionaliteit zat al in iOS 13, maar wordt in iOS 14 verder uitgebreid en is prominenter aanwezig. Zo gaat iCloud-sleutelhanger je in iOS 14 vertellen wanneer veel andere gebruikers hetzelfde wachtwoord gebruiken, wanneer je wachtwoord te makkelijk te raden is en welke patronen je moet vermijden.

Nieuw in iOS 14

Zo zijn je wachtwoorden binnen iOS 14 nog beter beschermd, maar je kunt nog veel meer moois op je iPhone verwachten. Alles wat je hierover moet weten, lees je hier. De verwachting is dat iOS 14 in het najaar van 2020 beschikbaar zal zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
iCloud-sleutelhanger gaat je waarschuwen wanneer je wachtwoord gelekt is
Sluiten