Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 10 juli 2020
Leestijd: 2 minuten

Zo zie je Greyhound van Tom Hanks op Apple TV+

Het is eindelijk zover: Greyhound staat op Apple TV+. Maar hoe kun je de film van Tom Hanks het best zien?

Tom Hanks maakte Greyhound samen met Sony Pictures. Het was dan ook de bedoeling om de film uit te brengen in de bioscoop. Dat gebeurde helaas niet, want de coronacrisis brak uit. Hierdoor sloten bioscopen en de cinema’s die open zijn kunnen niet de volle capaciteit benutten. Daarop hebben Hanks en Sony besloten om Greyhound te verkopen aan een streamingdienst. Apple TV+ bracht uiteindelijk met 70 miljoen dollar uit en kon daarmee de film binnenhalen.

Greyhound

Greyhound speelt zich af op de Atlantische Oceaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en is gebaseerd op de film The Good Shepherd. Hanks neemt daarin de rol op zich van George Krause. Hij moet een konvooi van handelsschepen door de oceaan leiden, waar overal Duitse U-boten op de loer liggen. Dit leidt natuurlijk tot een grote zeeslag waar Hanks zijn hoofd koel moet houden.

Zo gebruik je Apple TV+

De film is te zien op Apple TV+. Heb je het afgelopen jaar een nieuw Apple-product gekocht? Dan kun je Greyhound waarschijnlijk gratis kijken op je Apple TV+-account. Wellicht moet je eerst nog je account activeren als je dienst nog nooit hebt gebruikt. Dit kan tot 90 dagen na aankoop van je product.

Heb je geen Apple-product gekocht? Dan kun je de Greyhound alsnog gratis zien. Apple TV+ kent namelijk een gratis proefperiode van zeven dagen. Na de gratis periode betaal je 4,99 euro per maand. De dienst is elke maand opzegbaar.

Apple TV+ (en dus ook Greyhound) kun je zien op al je Apple-devices. Dus het is gewoon beschikbaar op Mac, iPhone en iPad. Wil je het op TV zien? Dan moet je wellicht gebruik maken van een Apple TV om het rechtstreeks te bekijken of je moet het beeld van je Mac streamen via bijvoorbeeld een Chromecast. Toch zijn er ook verschillende Smart TV’s die Apple TV+ ondersteunen. Daartoe behoren onder andere sommige recente LG en Samsung-tv’s. Als daar geen Apple TV+-app op beschikbaar is dan kan het op een nog iets lastigere methode. Je kunt in de webbrowser op je tv tv.apple.com openen. Daar kun je de film ook zien.

Toch kan de Apple TV-app lastig te gebruiken zijn, omdat er zowel gratis als betaalde content inzit. Scroll naar beneden, daar kun je het kanaal Apple TV+ openen. Daarin vindt je alle gratis films en series die speciaal voor Apple zijn gemaakt. Om Greyhound zelf te vinden hoef je overigens niet heel veel werk te verrichten. De serie staat nu helemaal bovenaan in de app.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Zo zie je Greyhound van Tom Hanks op Apple TV+
Sluiten