Zo zie je Greyhound van Tom Hanks op Apple TV+

Door: Jeroen Kraak - 9 reacties
Tom Hanks Greyhound Apple TV+
(Afbeelding: Apple)

Het is eindelijk zover: Greyhound staat op Apple TV+. Maar hoe kun je de film van Tom Hanks het best zien?

Tom Hanks maakte Greyhound samen met Sony Pictures. Het was dan ook de bedoeling om de film uit te brengen in de bioscoop. Dat gebeurde helaas niet, want de coronacrisis brak uit. Hierdoor sloten bioscopen en de cinema’s die open zijn kunnen niet de volle capaciteit benutten. Daarop hebben Hanks en Sony besloten om Greyhound te verkopen aan een streamingdienst. Apple TV+ bracht uiteindelijk met 70 miljoen dollar uit en kon daarmee de film binnenhalen.

Greyhound

Greyhound speelt zich af op de Atlantische Oceaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en is gebaseerd op de film The Good Shepherd. Hanks neemt daarin de rol op zich van George Krause. Hij moet een konvooi van handelsschepen door de oceaan leiden, waar overal Duitse U-boten op de loer liggen. Dit leidt natuurlijk tot een grote zeeslag waar Hanks zijn hoofd koel moet houden.

Zo gebruik je Apple TV+

De film is te zien op Apple TV+. Heb je het afgelopen jaar een nieuw Apple-product gekocht? Dan kun je Greyhound waarschijnlijk gratis kijken op je Apple TV+-account. Wellicht moet je eerst nog je account activeren als je dienst nog nooit hebt gebruikt. Dit kan tot 90 dagen na aankoop van je product.

Heb je geen Apple-product gekocht? Dan kun je de Greyhound alsnog gratis zien. Apple TV+ kent namelijk een gratis proefperiode van zeven dagen. Na de gratis periode betaal je 4,99 euro per maand. De dienst is elke maand opzegbaar.

Apple TV+ (en dus ook Greyhound) kun je zien op al je Apple-devices. Dus het is gewoon beschikbaar op Mac, iPhone en iPad. Wil je het op TV zien? Dan moet je wellicht gebruik maken van een Apple TV om het rechtstreeks te bekijken of je moet het beeld van je Mac streamen via bijvoorbeeld een Chromecast. Toch zijn er ook verschillende Smart TV’s die Apple TV+ ondersteunen. Daartoe behoren onder andere sommige recente LG en Samsung-tv’s. Als daar geen Apple TV+-app op beschikbaar is dan kan het op een nog iets lastigere methode. Je kunt in de webbrowser op je tv tv.apple.com openen. Daar kun je de film ook zien.

Toch kan de Apple TV-app lastig te gebruiken zijn, omdat er zowel gratis als betaalde content inzit. Scroll naar beneden, daar kun je het kanaal Apple TV+ openen. Daarin vindt je alle gratis films en series die speciaal voor Apple zijn gemaakt. Om Greyhound zelf te vinden hoef je overigens niet heel veel werk te verrichten. De serie staat nu helemaal bovenaan in de app.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  TheBigZ

  Lang verhaal, maar werkt een link naar die film ook niet gewoon?

   

   

  https://tv.apple.com/us/movie/greyhound/umc.cmc.o5z5ztufuu3uv8lx7m0jcega

 • Profielfoto
  Frans

  Wat een moeilijk gedoe allemaal. Kan je niet gewoon voor een eenmalig bedrag de film eenmalig bekijken? Net alsof je een virtueel bioscoop kaartje koopt, of de film voor een dag huurt zoals vroeger bij de videotheek?

 • Profielfoto
  Odie

  Frans op 10 juli 2020 16:46
  Wat een moeilijk gedoe allemaal. Kan je niet gewoon voor een eenmalig bedrag de film eenmalig bekijken? Net alsof je een virtueel bioscoop kaartje koopt, of de film voor een dag huurt zoals vroeger bij de videotheek?

  Ja hoor. Neem een abonnement voor een maand. Kost ie 5 euro en zeg direct weer op. Je kijkt een maand naar allerlei mooie films/series en het kost je twee bier en minder dan 1 bioscoop kaartje. Man man man, wat kunnen sommige mensen toch zeuren om het zeuren.

 • Profielfoto
  SvS

  En wat vonden jullie van de film?

 • Profielfoto
  Frans

  Odie op 11 juli 2020 12:55

  Frans op 10 juli 2020 16:46
  Wat een moeilijk gedoe allemaal. Kan je niet gewoon voor een eenmalig bedrag de film eenmalig bekijken? Net alsof je een virtueel bioscoop kaartje koopt, of de film voor een dag huurt zoals vroeger bij de videotheek?

  Ja hoor. Neem een abonnement voor een maand. Kost ie 5 euro en zeg direct weer op. Je kijkt een maand naar allerlei mooie films/series en het kost je twee bier en minder dan 1 bioscoop kaartje. Man man man, wat kunnen sommige mensen toch zeuren om het zeuren.

  Ja, dat het zo kan snap ik echt wel, dat vind ik dus gedoe. Gaat me niet om het geld.

  Verder, ieder het zijne/hare. Respect man. 🙏

 • Profielfoto
  Odie

  Frans op 12 juli 2020 00:28

  Odie op 11 juli 2020 12:55

  Frans op 10 juli 2020 16:46
  Wat een moeilijk gedoe allemaal. Kan je niet gewoon voor een eenmalig bedrag de film eenmalig bekijken? Net alsof je een virtueel bioscoop kaartje koopt, of de film voor een dag huurt zoals vroeger bij de videotheek?

  Ja hoor. Neem een abonnement voor een maand. Kost ie 5 euro en zeg direct weer op. Je kijkt een maand naar allerlei mooie films/series en het kost je twee bier en minder dan 1 bioscoop kaartje. Man man man, wat kunnen sommige mensen toch zeuren om het zeuren.

  Ja, dat het zo kan snap ik echt wel, dat vind ik dus gedoe. Gaat me niet om het geld.

  Verder, ieder het zijne/hare. Respect man. 🙏

  😂

 • Profielfoto
  epsylon

  Film viel me tegen. Weinig verhaal. Veel gevecht.

 • Profielfoto
  vandenbroeke

  Klopt. Film viel tegen. Professioneel gemaakt maar zonder verhaal is daarmee dan ook alles gezegd.

 • Profielfoto
  Mr_Freeze

  Ik vond toch wel een hele toffe film, niet van verwacht eigenlijk. Jammer genoeg wel beetje kort maar geen moment op m’n telefoon gekeken, en dat zegt toch wel wat:-) Lekker geluid en beeld ook.

  Hopelijk zet Apple dit een beetje door, de eigen producties van Apple zijn toch allemaal beetje mwah.

  Vrees dat Apple toch altijd wel “correct” zal blijven, waar HBO het niet schuwt om daar van af te wijken en vertrouwen heeft in z’n publiek om daar doorheen te prikken (lees: voor zichzelf te denken)