Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 30 juli 2020
Leestijd: 2 minuten

Google gaat backup- en opslagbeheerapps voor je iPhone lanceren

Google One is vergelijkbaar met iCloud van Apple, maar dan op Android. En nu brengt de zoekmachinegigant enkele functies over naar iOS. Je hoeft dus niet meer gebruik te maken van Android wanneer je geïnteresseerd met in de Google One-dienst.

Dat heeft Google op zijn eigen blog laten weten. Voor de duidelijkheid: het gaat vooralsnog niet om de volledige ervaring. Sommige features van One – een backup voor je telefoon en het beheren van digitale gegevens – zijn gratis te gebruiken voor iOS-gebruikers in landen waar One beschikbaar is. Je kunt de gegevens van je iPhone opslaan en je bestanden beheren uit apps als Foto’s, Drive en Gmail. En dat allemaal in de One-app die vanaf nu dus beschikbaar is voor Android én iOS.

Google One. (Afbeelding: Google)

Google One deels beschikbaar op iOS

De backupfunctie werkt automatisch en stelt iOS-klanten in staat foto’s, video’s, contacten en kalenderitems op te slaan in de cloud. Houd er wel rekening mee dat Google One enigszins beperkt is op het platform van Apple en dat het daarom nu niet iCloud kan vervangen. Je krijgt in totaal 15 GB aan opslagdata. Dat is een standaardhoeveelheid wanneer je een Google-account bezit. De automatische backup is ook beschikbaar op Android, zelfs wanneer je geen One-abonnement hebt.

Er komt dus ook nog een beheerder aan voor je digitale bestanden. Met deze functie krijg je als iOS-gebruiker meer inzicht in de manier waarop je telefoon je beschikbare opslaggeheugen gebruikt. Ook krijg je te zien waar je nog wat ruimte kunt winnen. Je hebt hier Google One echter niet helemaal voor nodig, aangezien Apple soortgelijke functionaliteit aanbiedt binnen de instellingen van je iPhone.

De nieuwe One-app is in de komende dagen beschikbaar voor Android en komt “binnenkort” naar iOS toe. De precieze releasedatum voor iOS-gebruikers is op moment van schrijven nog onduidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Google gaat backup- en opslagbeheerapps voor je iPhone lanceren
Sluiten