Google gaat backup- en opslagbeheerapps voor je iPhone lanceren

Door: Wesley Akkerman - 8 reacties
Google Drive Face ID
(Afbeelding: ANP XTRA / Alexander Schippers)

Google One is vergelijkbaar met iCloud van Apple, maar dan op Android. En nu brengt de zoekmachinegigant enkele functies over naar iOS. Je hoeft dus niet meer gebruik te maken van Android wanneer je geïnteresseerd met in de Google One-dienst.

Dat heeft Google op zijn eigen blog laten weten. Voor de duidelijkheid: het gaat vooralsnog niet om de volledige ervaring. Sommige features van One – een backup voor je telefoon en het beheren van digitale gegevens – zijn gratis te gebruiken voor iOS-gebruikers in landen waar One beschikbaar is. Je kunt de gegevens van je iPhone opslaan en je bestanden beheren uit apps als Foto’s, Drive en Gmail. En dat allemaal in de One-app die vanaf nu dus beschikbaar is voor Android én iOS.

Google One
Google One. (Afbeelding: Google)

Google One deels beschikbaar op iOS

De backupfunctie werkt automatisch en stelt iOS-klanten in staat foto’s, video’s, contacten en kalenderitems op te slaan in de cloud. Houd er wel rekening mee dat Google One enigszins beperkt is op het platform van Apple en dat het daarom nu niet iCloud kan vervangen. Je krijgt in totaal 15 GB aan opslagdata. Dat is een standaardhoeveelheid wanneer je een Google-account bezit. De automatische backup is ook beschikbaar op Android, zelfs wanneer je geen One-abonnement hebt.

Er komt dus ook nog een beheerder aan voor je digitale bestanden. Met deze functie krijg je als iOS-gebruiker meer inzicht in de manier waarop je telefoon je beschikbare opslaggeheugen gebruikt. Ook krijg je te zien waar je nog wat ruimte kunt winnen. Je hebt hier Google One echter niet helemaal voor nodig, aangezien Apple soortgelijke functionaliteit aanbiedt binnen de instellingen van je iPhone.

De nieuwe One-app is in de komende dagen beschikbaar voor Android en komt “binnenkort” naar iOS toe. De precieze releasedatum voor iOS-gebruikers is op moment van schrijven nog onduidelijk.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  hansz

  Wat mij betreft betaal ik dan liever wat extra’s voor meer Apple opslag, dan dat ik allerlei apps van Google op mijn iPhone ga installeren.

 • Profielfoto
  monty python

  Als ik het goed begrijp geven ze enkel wat meer gratis en dan ook betalend. Dus je betaalt geld én privacy ?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja. Of je betaalt geen geld, en alléén privacy. .;)

 • Profielfoto
  Frans

  Een voordeel hiervan is dat het gemakkelijker wordt van Android naar iOS over te stappen (of omgekeerd). Keuze vrijheid is nooit verkeerd eigenlijk.

   

 • Profielfoto
  polansky

  Zo kan ‘Big Brother’ toch nog alles over je te weten komen…

 • Profielfoto
  Cenobyte

  polansky op 31 juli 2020 09:39
  Zo kan ‘Big Brother’ toch nog alles over je te weten komen…

  Dat gebeurt zonder dat Google gedoe ook wel hoor. Google is niet de enige die datamining toepast.

 • Profielfoto
  mrbaantjer

  Allemaal negatief over Google…wanneer verhoogd Apple eens zijn iCloud opslag? In kader van digitale inflatie had de 200gb al minstens verdubbeld moeten zijn! Verschil tussen 200gb en 2tb is groot.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Als cross-platform app werkt Google (One/Drive/whatever) een stuk lekkerder dan iCloud.

  Ik gebruik het al jaren. Volledige Finder-integratie in MacOS en een prima app voor Android (en dus ook iOS, en ik hoop iPadOS, want straks een iPad in huis.)