Deze glazen Apple Store in Thailand ziet er waanzinnig uit

Door: Jelle van Es - 7 reacties
(Afbeelding: Apple)

Over de hele wereld vind je overal wel een Apple Store. Het zijn winkels die vaak gebouwd of ingericht worden op drukbezochte plekken en waarbij architectuur een belangrijke rol speelt.

Deze week wordt er in Thailand een gloednieuwe Apple Store geopend. En daarvan hebben we nu de beelden, waaruit andermaal blijkt dat Apple weet hoe je een opvallende winkel neerzet.

De glazen Apple Store in Thailand
Via een persbericht laat Apple weten dat de Apple Store aankomende vrijdag wordt geopend. De naam van de winkel wordt de Apple Central World. Het gaat om de tweede winkel in het land en de grootste van de twee. Hij is te vinden in de Thaise stad Bangkok in het Ratchaprasong-district. Opvallend aan de winkel is het feit dat hij de buitenkant volledig van glas is. Op die manier is het moeilijk om de winkel over het hoofd te zien.

Heel veel glas (Afbeelding: Apple)

Wanneer je de Apple Store bezoekt, zijn er twee verdiepingen, die via een glazen trap in het midden met elkaar in verbinding staan. Ook is er een lift in de winkel aanwezig. Je hoeft overigens niet via de begaande grond de winkel te betreden. Ook de eerste verdieping is te bereiken via de Skytrain, wat de grootste shopping mall van de stad is. Mocht het weer aangenaam genoeg zijn, dan kun je ook buiten op een bankje met vrienden chillen, mits je in deze tijden natuurlijk genoeg afstand van elkaar houdt.

Voorlopig alleen op afspraak
Overigens is de kans klein dat er aankomende vrijdag allemaal lange rijen zijn te vinden voor de Apple Store. Voorlopig ben je namelijk alleen welkom op afspraak. Dit in verband met het coronavirus, dat ook in Thailand aanwezig is. Hieronder nog een paar extra kiekjes die Apple van de nieuwe winkel uit heeft gebracht. Wil je meer lezen over dit soort winkels? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

De glazen trap (Afbeelding: Apple)
Ruimtes voor lessen (Afbeelding: Apple)
Diverse apparaten om te testen (Afbeelding: Apple)
Apple Store Thailand
Buiten met je vrienden chillen (Afbeelding: Apple)

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  bertik

  knap konsept!

   

 • Profielfoto
  mariozelf

  Prachtig!

  Architect?

 • Profielfoto
  chrispis

  Wat ongelooflijk mooi, zeg!

 • Profielfoto
  klaasb

  “Ook de eerste verdieping is te bereiken via de Skytrain, wat de grootste shopping mall van de stad is.”

  Central World is de shopping mall, Skytrain is zeg maar de metro van BKK.

   

 • Profielfoto
  KR1275

  klaasb op 31 juli 2020 11:23
  “Ook de eerste verdieping is te bereiken via de Skytrain, wat de grootste shopping mall van de stad is.”

  Central World is de shopping mall, Skytrain is zeg maar de metro van BKK.

   

  Inderdaad.

  Snel gebouw overigens, want afgelopen november was er nog niets. Alleen een kerstboom in aanbouw. Maar snel zijn die Thai sowieso. Na de brand stond het er zo weer. Voor de rest blijft het een lelijke stad, waar alle reclame je toe schreeuwt.

 • Profielfoto
  KR1275

  Waar is de andere Thaise Apple Store trouwens? Nooit geweten dat er nog een was.

 • Profielfoto
  stickman

  De eerste Thaise Apple Store is -sinds eind 2018- binnen het Icon Siam winkel complex, ong. 10km daar vandaan in vogelvlucht, en die mag er ook best wezen.