Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 17 juli 2020
Leestijd: 2 minuten

Eerste MacBook Pro en Air met Apple Silicon verschijnen mogelijk nog dit jaar

Tijdens WWDC20 kondigde Apple aan dat ze afscheid gaan nemen van Intel en overstappen op Apple Silicon. Nu is de grote vraag welke product Apple als eerste gaat uitrusten met hun eigen processor en wanneer deze gaat verschijnen. Anonieme bronnen beweren het antwoord op beide vragen al te weten.

Volgens Digitimes gaat het om een MacBook Pro en een MacBook Air. De intel processoren in deze apparaten gaan plaatsmaken voor Apple Silicon en ze zouden nog voor het einde van 2020 op de markt moeten komen. Digitimes weet dit dankzij anonieme bronnen binnen Taiwanese fabrikanten die aan Apple leveren. Volgens hen zijn ze druk bezig met het verschepen van nieuwe onderdelen.

Primeur voor MacBook Pro en Air

Het gaat om verschillende onderdelen voor een nieuwe generatie MacBook Pro, MacBook Air (beiden 13-inch) en iPad. Deze worden in het derde kwartaal van dit jaar verscheept zodat alles gereed is voor massaproductie. Als alles volgens de planning verloopt, zijn de producten nog voor het einde van 2020 klaar om verkocht te worden

ARM Mac Apple
Maak kennis met Apple silicon.

Apple zelf maakte bij de aankondiging van Apple Silicon bekend dat de eerste Mac met de eigen ARM processor nog dit jaar gaat verschijnen, maar gaf niet aan om welk product het precies gaat. Het lijkt er nu dus sterk op dat het om een 13 inch MacBook Pro en een 13 inch MacBook Air gaat. Dit is ook in lijn met de voorspelling van de befaamde analist Ming-Chi Kuo.

Apple Silicon is de toekomst

Met de komst van Apple Silicon gaat er het nodige veranderen. Zo kun je straks geen gebruik meer maken van Windows via Boot Camp. Gelukkig is dat slechts één van de weinige nadelen. De verwachting is vooral dat je toekomstige Mac dankzij de eigen processor niet alleen een stuk sneller gaat zijn, maar ook aanzienlijk zuiniger. Meer weten over Apple Silicon? Lees dan hier alles wat je moet weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste MacBook Pro en Air met Apple Silicon verschijnen mogelijk nog dit jaar
Sluiten