Dictafoon krijgt in iOS 14 en Big Sur een Enhance Recording-functie

Door: Wesley Akkerman - 7 reacties
iOS 14 iPadOS
(Afbeelding: screenshot Apple)

Veel standaard-apps krijgen met de release van iOS 14 en Big Sur nieuwe mogelijkheden, waaronder de officiële dictafoon-app. De app krijgt dit jaar ondersteuning voor mappen en favorieten, evenals de Enhance Recording-functie. Zo kun je bijvoorbeeld achtergrondgeluiden reduceren.

De dictafoon werd in 2018 uitgebracht voor macOS, met de release van Mojave. Dat kon dankzij de Catalyst-technologie, die het mogelijk maakt software gemakkelijker over te brengen van het ene naar het andere Apple-platform. Ook kunnen daardoor functies in één keer uitgebracht worden voor de app op verschillende besturingssystemen, zoals nu dus het geval is met Voice Memos (de Engelse benaming voor de app). Eén van de nieuwste functies voor die applicatie is de Enhance Recording-functionaliteit, die het opnemen een stuk beter moet maken voor iedereen.

Enhance Recording-functie voor dictafoon

Met Enhance Recording kun je achtergrondgeluiden beperken. Ook kun je de galm weghalen uit een opname en dat allemaal met een druk op de knop. Wanneer je eenmaal een opname gemaakt hebt, dan zie je voortaan een klein icoontje bij die opname staan. Dat is vergelijkbaar met het icoontje van automatische aanpassingen binnen de foto-applicatie. Hoe de functionaliteit precies te werk gaat, is niet duidelijk — maar Apple spreekt natuurlijk vol lof over de simpliciteit ervan.

Deze functie is vooral handig voor de mensen die vaak een podcast of andere vormen van audiocontent opnemen met hun iPhone, iPad of macOS-apparaat. Zo rustte Apple eerder al de nieuwste iPad uit met een microfoon van “studiokwaliteit”. Dus deze update komt als geroepen voor de mensen die graag gebruikmaken van de apps van het bedrijf uit Cupertino.

Verder ondersteunt de dictafoon-app nu mappen en worden opnamen vanaf de Apple Watch automatisch gegroepeerd in een specifieke map. Je kunt opnamen aanmerken als favoriet, waardoor je ze later gemakkelijk kunt terugvinden. De nieuwe versie van de app is nu beschikbaar voor iedereen die de meest recente bèta van iOS 14 gedownload heeft.

9to5Mac

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  interFACE

  wat zijn achtergeluiden?

 • Profielfoto
  interFACE

  ‘van de apps van het bedrijf als Cupertino’

 • Profielfoto
  Wesley Akkerman

  Thanks voor de scherpe blikken!

 • Profielfoto
  Olieboer

  Omdat je zo blij bent met feedback: in de titel staat “enchance”, de eerst c hoort er niet.

 • Profielfoto
  Wesley Akkerman

  Feedback is altijd welkom. Heb de c weggehaald.:)

 • Profielfoto
  ¿`„

  interFACE op 1 juli 2020 11:44
  wat zijn achtergeluiden?

  Er zal wel achtergrondgeluiden mee bedoelt worden.

  het feit dat ik tijdens het inspreken van een memo het even op pauze kan zetten en 2 minuten later verder kan gaan met inspreken dat vind ik een essentiële vooruitgang. Dat Mystic altijd aan de standaard dicteer app.

 • Profielfoto
  ¿`„

  @omt,

  Kan er een functie in komen dat ik de tekst achteraf nog even kan herzien?

  😏