Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 23 juli 2020

De iPhone 12 verschijnt mogelijk pas in november van dit jaar

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan verschijnt de iPhone 12 pas in november van dit jaar. Het gaat dan om de 5G-modellen waarvan verwacht wordt dat het bedrijf uit Cupertino ze dit jaar lanceert. Uiteraard heeft het bedrijf niet gereageerd op de situatie.

De website Macotakara brengt dit nieuws en baseert het op meerdere bronnen vanuit de Chinese bevoorradingsketen. De iPhone 12 zou in de tweede helft van oktober aangekondigd worden door de aanhoudende pandemie. Kort daarna zou de lte-versie van de nieuwste iPhone gelanceerd moeten worden, terwijl de 5G-versie dus pas in november zou moeten verschijnen.

iPhone 12 met 5G pas in november?

De laatste paar weken verschijnen er veel geruchten over de iPhone 12 en de mogelijke releasedatum. Er circuleren nu meerdere verhalen rond, schijnbaar allemaal gebaseerd op bronnen vanuit de bevoorradingsketen. Het is nog maar de vraag wat wel en niet waar is. Zo lijkt het al onwaarschijnlijk dat Apple ├╝berhaupt een 12-model lanceert zonder 5G aan boord. De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft eerder gezegd dat alle vier de modellen met 5G gelanceerd worden. Ook moeten ze ondersteuning aanbieden voor zowel sub-6 GHz en mmWave.

iPhone 12 renders
Klik/tap voor groter

Ook was er vorig maand nog het verhaal dat de iPhone 12 wel gewoon op tijd gepresenteerd en gelanceerd kan worden, in september. Het zou kunnen dat de nieuwste iPhone in fases gelanceerd wordt en dat elk model een andere releasedatum krijgt; maar het is gewoon koffiedik kijken momenteel. De glazen bol heeft niet alle antwoorden in pacht en Apple houdt de kaken stijf op elkaar.

Geruchten over accucapaciteit

Dan nog even iets anders, dat gelukkig wel betrekking heeft op de iPhone 12, het Pro-model in dit geval. Er zijn namelijk geruchten verschenen over de accucapaciteit. Dat model moet namelijk een vermogen van 2775 mAh gaan krijgen.

In de afgelopen twee jaar heeft Apple zoveel vermogen gegeven aan voorgaande modellen:

  • iPhone XS: 2658 mAh
  • iPhone XS Max: 3174 mAh
  • iPhone XR: 2942 mAh
  • iPhone 11: 3110 mAh
  • iPhone 11 Pro: 3046 mAh
  • iPhone 11 Pro Max: 3969 mAh

Later dit jaar worden er vier iPhone 12-modellen verwacht: een 5.4″-model, twee 6.1″-modellen en een 6.7″-variant.

Reageer op artikel:
De iPhone 12 verschijnt mogelijk pas in november van dit jaar
Sluiten