Jelle van Es
Jelle van Es App Store 31 juli 2020
Leestijd: 2 minuten

Chrome voor iOS laat in beta wachtwoorden opslaan voor andere apps

Op de iPhone en iPad zullen de meeste gebruikers standaard gebruik maken van Safari. Toch zijn er velen die vasthouden aan Google Chrome als browser. En die app krijgt nu de mogelijkheid om je wachtwoorden in andere apps automatisch in te laten vullen.

De optie om wachtwoorden voor andere apps via Google Chrome in te zetten zit overigens nog niet in de normale versie van de browser. Momenteel is hij voorbehouden aan de beta versie van de app. De kans is echter wel groot dat het in de uiteindelijke versie komt.

Wachtwoorden gebruiken via Google Chrome

Uiteraard zou je kunnen denken dat dit een fijne toevoeging is. Momenteel maak ik alleen al gebruik van tientallen verschillende wachtwoorden en een aantal daarvan, meestal die voor werk, moet ik elke negentig dagen veranderen. Het feit dat iets automatisch wordt ingevuld, is dan ook wel fijn. Maar tegelijkertijd kun je gelijk je vraagtekens zetten bij dit soort praktijken via Google Chrome. In hoeverre wordt er gegarandeerd dat de wachtwoorden op deze manier niet in de handen van derden vallen? Privacy is dus gelijk iets dat vraagtekens oplevert.

Mocht je gebruik maken van de Google Chrome beta app en je wilt dit gaan proberen, dan moet je naar de setting van je apparaat gaan. Daar ga je naar Passwords & Accounts om vervolgens naar de optie Autofill Passwords te gaan. Deze zet je aan en dan kies je Chrome. Vervolgens worden de wachtwoorden die binnen de app worden opgeslagen ook gebruikt voor wachtwoorden die je bij andere apps gebruikt.

Google belooft veiligheid

Hoewel er mensen zijn die bij dit soort dingen gelijk gaan steigeren, belooft Google wel dat het veilig is. En eerlijk is eerlijk, de autofill-functies zoals die op de browser op de Mac werken zijn tot nu toe wel veilig gebleken. Dus wellicht dat dit straks een fijne toevoeging gaat zijn naast de bestaande iCloud Keychain die wachtwoorden automatisch invult. Meer lezen over alles dat speelt met Chrome? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Chrome voor iOS laat in beta wachtwoorden opslaan voor andere apps
Sluiten