Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 8 juli 2020

Catalyst-apps krijgen Apple Pay-ondersteuning in macOS Big Sur

Apple heeft de tweede bèta vrijgegeven voor de nieuwste versies van zijn besturingssystemen, waaronder macOS Big Sur. Hoewel de grote, nieuwe mogelijkheden vorige maand tijdens WWDC20 gepresenteerd werden, zien we dat het bedrijf uit Cupertino constant kleine verbeteringen doorvoert. Waaronder Apple Pay-ondersteuning voor Catalyst-apps.

De toevoeging van de Apple Pay-api (api’s zijn tools voor ontwikkelaars) voor Catalyst-apps wordt vermeld in de release notes van developer beta 2 van iOS 14 en macOS Big Sur. Als we Apple mogen geloven dan hoeven ontwikkelaars geen grote veranderingen aan hun apps door te voeren om Apple Pay werkende te krijgen binnen Catalyst-applicaties. iPad-apps die native draaien op Apple Silicon Mac, werken straks zelfs automatisch vanaf dag één, zonder dat ontwikkelaars hier zelf iets voor hoeven te doen. Dat blijkt uit de volgende tekst.

Apple Pay support is now available to Mac Catalyst apps. Two methods have been added to existing delegate protocols. No changes are required for iPad apps, but one or both of these method must be implemented when building for Catalyst.

Apple Pay ABN Amro Nederland 16x9
Klik/tap voor groter.

Apple Pay in Mac Catalyst-apps

De betaaldienst Apple Pay wordt door iPhone- en Apple Watch-gebruikers voornamelijk gebruikt voor het verrichten van NFC-betalingen. Echter, Mac- en iPad-eigenaars kunnen dezelfde dienst gebruiken voor aankopen die met één druk op de knop (of op het touchscreen) gedaan zijn. Dat kan in apps, maar ook op verschillende websites.

Wanneer Apple Pay beschikbaar is in Catalyst-applicaties, dan zal het gebruik van de betaaldienst waarschijnlijk toenemen. Helemaal wanneer Apple developers aanmoedigt iPad-apps op macOS uit te brengen. Op moment van schrijven zijn er al flink wat apps die Apple Pay ondersteunen op iOS en iPadOS en die apps kunnen straks dus ook gewoon op je Mac gebruikt worden.

Nu is het nog zo dat macOS Big Sur enkel beschikbaar is als bèta voor ontwikkelaars, maar later deze maand kunnen ook gewone gebruikers ermee aan de slag. De volledige release wordt in de herfst van dit jaar verwacht.

Reageer op artikel:
Catalyst-apps krijgen Apple Pay-ondersteuning in macOS Big Sur
Sluiten