Brydge komt met verticaal docking station voor je MacBook Pro en Air

Door: Thomas Aalderink - 8 reacties
Brydge Vertical Dock MacBook Pro MacBook Air front
(Afbeelding: Brydge / bewerking OMT)

Iedereen die regelmatig thuis werkt (en dat zijn tegenwoordig best veel mensen) doet er goed aan om te investeren in een docking station. Geen gedoe meer met je oplader en vaak krijg je er ook nog een aantal extra poorten bij. handig voor ieder thuiskantoor, maar wat als je weinig ruimte hebt? Brydge heeft de oplossing voor MacBook gebruikers.

Brydge is namelijk begonnen met de verkoop van de MacBook Vertical Dock. In tegenstelling tot de docks die je gewend bent, gaat de MacBook er bij deze verticaal in. Het grote voordeel hiervan is dat hij daardoor minder ruimte inneemt. De voet is natuurlijk wat breder voor stabiliteit, maar wel aanzienlijk minder breed dan je MacBook Air of MacBook Pro. Handig als je weinig ruimte over hebt op je bureau.

Aansluitingen en koeling

Verder doet de MacBook Vertical Dock wat je van een dock gewend bent. Hij heeft twee USB-C poorten die je kunt gebruiken om je MacBook op te laden of een beeldscherm te koppelen. Nog een extra USB-C poort zou niet verkeerd zijn geweest, maar je kunt altijd nog met een extra dongle hub werken.

De MacBook Vertical Dock heeft daarnaast twee ventilatieopeningen voor een goede circulatie van koele lucht. Hierdoor wordt er extra lucht naar en van het koelingssysteem van je MacBook gebracht. Brydge beweert dat dankzij dit efficiënte systeem je MacBook zelfs tijdens het uitvoeren van zware processen lekker koel blijft.

Brydge Vertical Dock MacBook Pro MacBook Air front
Verticaal betekent minder ruimte. (Afbeelding: Brydge)

Verder heeft het verticale docking station zogenaamde ‘precision alignment features.’ Dit systeem zorgt ervoor dat je MacBook moeiteloos opgelijnd wordt met de aansluitingen. Zo glijdt je MacBook Pro of Air altijd gemakkelijk in het docking station. Zelf met één hand stop je ‘m er zo in en haal je hem er net zo gemakkelijk weer uit.

De Brydge Macbook Vertical Dock bestellen

De MacBook Vertical Dock voor de 15-inch MacBook Pro (2016-2019) en de 13-inch MacBook Pro (2016-2020) is nu te bestellen op de website van Brydge voor € 159,99. Heb je een 16-inch ‌MacBook Pro‌ of een 13-inch ‌MacBook Air‌ (2018-2020), dan zul je moeten wachten tot oktober.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Kevin

  Nice.

 • Profielfoto
  Livonias

  Nice. Maar €160?? Zijn ze gek geworden😂

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik verwachtte een ding met een reeks aan poorten. Maar dit geeft je dus feitelijk één extra Thunderbolt/USB-poort?

 • Profielfoto
  Vilscon

  KarelWillem op 16 juli 2020 15:13
  Ik verwachtte een ding met een reeks aan poorten. Maar dit geeft je dus feitelijk één extra Thunderbolt/USB-poort?

  Nope, niet eens. Het is letterlijk doorlinken. Je hebt aan de zijde die je in het dock steekt 1 of 2 poorten en het dock zelf heeft er ook 1 of 2, overeenkomend. Het dock sluit ook in de poorten van je Macbook.

  Effectief is het gewoon een Verticale MacBook houder waarmee je nog steeds toegang hebt tot je poorten, meer niet. Niks extra’s.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Oké, dat gaat dus eigenlijk nergens over.

  Ik had er overigens net één geprint voor een klassieke witte iBook. .:)

 • Profielfoto
  ¿`„

  Mooi producten. Maar heb je het nodig?

  Ik beantwoord de vraag met een volle nee. Ik kan voor heel veel minder desnoods naar de bouwmarkt gaan en thuis iets in elkaar zetten zodat mij MacBook netjes geparkeerd mij niet in de weg staat als ik een extern scherm gebruik. Een usbhub heb ik uiteraard toch al moeten kopen omdat je niet veel poorten meer hebt. Heb je zo’n hubje niet ? Tsja die dingen kosten al snel een bedrag tussen de 80 en de 130 euro dus dan is bovenstaand wellicht wel een goede aanvulling op je bureauuitrusting.

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Volgens mij hebben ze dit 3 jaar geleden al aangekondigd en nu pas in de verkoop. Ik vond het wel mooi, maar inmiddels overbodig.

 • Profielfoto
  novae

  Ik heb deze al jaren… dus zo nieuw is dit niet. Werkt geweldig trouwens! Ze heetten eerst Henge Docks en die zijn overgenomen door Brydge.