Huub Everstijn
Huub Everstijn Diensten 1 juli 2020
Leestijd: 2 minuten

AppleTV+ voegt de film ‘Emancipation’ met Will Smith toe aan het assortiment

Apple heeft voor Apple TV+ naar verluidt voor een recordbedrag de rechten op een nieuwe film verworven. Ditmaal gaat het om de film Emancipation, met niemand minder dan Will Smith in de hoofdrol.

Het bericht is afkomstig van The Hollywood Reporter. Een kort citaat uit hun artikel:

Na een verhitte biedingsoorlog heeft Apple de rechten op de film Emancipation te pakken. De actiefilm, met Will Smith in de hoofdrol, wordt geregisseerd door Antoine Fuqua.

Veel van de grote studio’s streden om het pakket dat werd aangeboden op de virtuele markt van Cannes. Warner Bros en Apple waren de laatste twee bieders, waarbij Apple, voor een enorm prijskaartje, aan het langste eind trok.

 

Volgens het artikel van THR heeft Apple naar verluidt de hoofdprijs, een slordige 105 miljoen euro, betaald voor de productie.

Emancipation

Emancipation is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het volgt een weggelopen slaaf, Peter – gespeeld door Will Smith, die naar het noorden trekt om zich bij het Union Army aan te sluiten. Op zijn tocht door Louisiana is het een kat en muisspel om niet niet opgepakt te worden. Een foto van de rug van Peter werd in 1864 wereldberoemd. Deze foto werd gepubliceerd als bewijs van de wreedheid van de slavernij in Amerika. Volgens het artikel heeft dit ertoe geleid dat veel vrije Afro-Amerikanen zich bij de Union Army hebben aangesloten.

Emancipation - Peters rug
De wrereldberoemd geworden foto van de rug van Peter (klik/tap voor groter).

De film wordt geproduceerd door Will Smith, James Lassiter en Jon Mone en wordt geregisseerd door Antoine Fuqua (The Magnificent Seven, Shooter).

De nieuwste aanwinst laat zien dat het Apple flink aan de weg aan het timmeren is om van Apple TV+ een solide platform te maken. De film volgt eerdere toevoegingen, zoals Tom Hanks’ WO2-film Greyhound en de Israël-Iran spionagethriller Teheran.

Gisteren presenteerde Apple ook al de trailer van Boys State, een politieke ‘coming-of-age’ documentaire die de Grand Jury Prize won op het Sundance Film Festival van dit jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
AppleTV+ voegt de film ‘Emancipation’ met Will Smith toe aan het assortiment
Sluiten