Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 1 juli 2020
Leestijd: 1 minuut

Apple TV+ dropt trailer van politieke documentaire Boys State

Op Apple TV+ komen niet alleen fictie-series, ook zet de streamingdienst steeds meer in op documentaires. Boys State is de nieuwste.

Apple heeft vandaag voor het eerst een trailer gedropt van de documentaire Boys State. Het won tijdens het Sondance Film Festival afgelopen jaar de Grand Jury Prize voor documentaire. De productie gaat over duizenden studenten op een Texaanse middelbare school die daar proberen hun eigen staat te bouwen als onderdeel van een oefening. De focus wordt vooral gelegd om een aantal jongeren die gouverneur willen worden van de staat.

Politiek op de middelbare school

Apple beschrijft de docu als volgt: “Boys State is een vermakelijke en een voortdurend onthullende documentaire in een week-durend programma als mock-oefening op een Texaanse middelbare school. De filmmakers laten zien hoe de spanning stijgt in deze meeslepende race.” In de serie staan verschillende tieners centraal met elk een ander politiek standpunt. Zo volgt de documentaire de aartsconservatieve Ben waarvan Reagan een voorbeeld is, maar is er ook ruimte voor Steven, een progressieve jongen die kind is van Mexicaanse immigranten. Hiermee probeert de serie ook een beeld te schetsen van de “hedendaagse Amerikaanse mannelijkheid, zoals Apple het noemt en probeert het in te zoomen op de verdeeldheid in de Amerikaanse politiek op dit moment.

Meer docu’s op Apple TV+

Gisteren presenteerde Apple al Greatness Code. Een documentaire over een aantal succesvolle sporters als Lebron James en Usain Bolt. Het zoomt vooral in op het keerpunt in hun carrière waardoor ze uiteindelijk succesvol zijn geworden. Het is de eerste sportdocu op het platform. Ook heeft Apple TV+ de documentaire-serie Dear… waarin verschillende bekende Amerikanen hun verhaal doen, door middel van brieven van hun fans.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple TV+ dropt trailer van politieke documentaire Boys State
Sluiten