Apple TV+ hengelt nieuwe film binnen na bidding war

Door: Jeroen Kraak - 4 reacties
Snow Blind Apple TV Boom
(Afbeelding: BOOM! Studios)

Apple TV+ kan binnenkort een nieuwe film aan haar portfolio toevoegen. Het won in een veiling de rechten voor Snow Blind.

Wellicht heb je dit weekend Greyhound al gezien. Het is een van de grote Apple TV+ releases van dit jaar. Apple wist de film binnen te hengelen door het meest te bieden. Op die manier gaat de streamingdienst van de iPhone-maker verder. Het heeft opnieuw een grote titel binnen weten te halen.

Apple TV+ weet Snow Blind binnen te halen

Apple weet namelijk de rechten te bemachtigen van de film Snow Blind. Het is een thriller gebaseerd op de grafische novelle van BOOM! Studios, geschreven door Ollie Masters en Tyler Jenkins. De hoofdrol is voor acteur Jake Gyllenhaal en Gustav Möller gaat de film regisseren.

Het bieden op de film verliep op een bijzondere manier vanwege de coronacrisis. Alle partijen die mee wilden doen aan de veiling ontvingen een link naar een opgenomen video met de pitch. Daarin vertelden Gyllenhaal en de filmmakers over de productie. Daarna nam de acteur mee aan Zoom-vergaderingen om in gesprek te gaan met de eventuele bieders. Uiteindelijk ging Apple TV+ met de buit er vandoor en wist het vijf andere streamingdiensten te slim af te zijn.

De aanschaf van Snow Blind laat zien dat Apple wil blijven investeren in een groter aanbod van Apple TV+. Het schuwt daarbij niet om grote bedragen voor films en series neer te tellen. Voor Greyhound wist het bedrijf al 70 miljoen dollar te bieden. Hoeveel het betaalt voor Snow Blind is onbekend. Ook weten we nog niet wanneer de film te zien is op de streamingdienst. Gezien de biedingsfase net beëindigd is, zal dit vermoedelijk ergens in 2021 of 2022 zijn.

Voor het eerst de verfilming van een comic

Het is ook op een andere manier een interessante aanwinst voor Apple. Het is de eerste keer dat het bedrijf een comic gaat verfilmen. BOOM! Studios maakt verschillende strips. Zo heeft het onder andere uitgaves van Planet of the Apes, RoboCop en Sons of Anarchy.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Matrix-Z

  Ik tel zomaar eventjes 5 taal en/of schrijffouten in dit artikel ?! Ik stel vast dat de auteurs quasi NOOIT de tijd nemen om hun artikels even na te lezen 😞 Het blijft een pijnlijk euvel op deze site !

 • Profielfoto
  RW076

  Ik wil een streamer die gewoon alle content heeft.
  Nu zou ik er een stuk of 7 kunnen nemen, waarvan een ieder de helft heeft van de ander.
  Zeer vermoeiend, en de content die speciaal voor die aanbieder is gemaakt (of wat ze hebben gekocht om als 1e te mogen uitzenden) is op zijn vriendelijkst gezegd vaak van discutabele waarden.

  Ik juich dit (en alles na Netflix) dan ook zeker niet toe. Het heeft Netflix minder gemaakt en verspreid het aanbod veel te veel.

  Dus resume, allen dezelfde content (stoppen er vanzelf weer een paar) en onderscheid je maar door de kwaliteit, snelheid etc. Of keer weer terug naar je core. Netflix de films, Amazon de opslag en Apple (to name a few) het apparaatje waarmee je het zonder gedoe en in de beste kwaliteit afspeelt.

  Echt jongens (aanbieders) kap met die fragmentatie voor het graantje om mee te pikken.

 • Profielfoto
  RW076

  En stop met het oplossen van een probleem wat er niet is (nog was).

 • Profielfoto
  Isaac

  Ik heb Greyhound gezien. Ik had meer verwacht. Had erg weinig om het lijf. Jammer.