Jelle van Es
Jelle van Es Diensten 20 juli 2020

Apple TV+ krijgt met Echo 3 een Netflix-serie in zijn aanbod

Apple heeft een overeenkomst gesloten om een nieuwe serie genaamd Echo 3 op Apple TV+ te krijgen. Het interessante aan dit project is dat het gebaseerd is op de Israëlische serie genaamd When Heroes Fly, welke nu te zien is op Netflix.

When Heroes Fly is op zijn beurt weer gebaseerd op een boek van schrijver Amir Gutfreund. Op deze manier krijg je dus twee series met dezelfde basis. Het grote verschil is dat Echo 3 een Amerikaanse productie wordt.

Echo 3 met Netflix-sausje

Waar de Israëlische reeks When Heroes Fly gaat over een aantal Israëlische soldaten die na een paar jaar weer bij elkaar komen om op zoek te gaan naar een vrouw van wie ze dachten dat ze overleden was, daar gaat Echo 3 over een Amerikaanse vrouw. Het betreft Amber Chesborough, die wordt beschreven als een jonge en briljante onderzoekster. Ze verdwijnt echter in het gebied van de grens tussen Colombia en Venezuela. Dat zorgt er voor dat haar man en haar broer in actie komen. Beiden komen uit het leger en hebben wat problemen uit het verleden die zij met zich mee tillen. Uiteindelijk is het zaak dat ze daar over heen stappen, Amber hopelijk vinden, terwijl er op de achtergrond een oorlog gaande is.

When Heroes Fly Echo 3
Echo 3 wordt gebaseerd op deze serie genaamd When Heroes Fly

De screenwriter voor Echo 3 wordt overigens Mark Boal. Deze was eerder verantwoordelijk voor The Hurt Locker en Zero Dark Thirty. Hij wordt bijgestaan door Jason Horwitch, die in het verleden heeft gewerkt aan Berlin Station en House of Cards. De reeks zal net als bij een serie als Narcos zowel personages die Engels als Spaans praten hebben.

Apple en Keshet

Voor de reeks wordt er overigens door Apple samengewerkt met Keshet, het Israelische bedrijf dat verantwoordelijk was voor When Heroes Fly. Zij werken ook al samen voor de serie Suspicion. Deze is gebaseerd op het Israelische False Flag en zal bij Apple TV+ onder andere Uma Thurman als actrice hebben.

Reageer op artikel:
Apple TV+ krijgt met Echo 3 een Netflix-serie in zijn aanbod
Sluiten