Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 24 juli 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple TV+ haalt nieuwe serie Shining Girls binnen

Apple TV+ gaat maar door met het contracteren van grote namen. Dit keer is het de beurt aan Shining Girls met Elisabeth Moss.

Apple TV+ heeft de nieuwe serie Shining Girls gepresenteerd door middel van een persbericht. Het noemt het een metafysische thriller gebaseerd op het gelijknamige veel verkochte boek van de Zuid-Afrikaanse schrijfster Lauren Beukes. De hoofdrol is voor Elisabeth Moss. Zij schitterde eerder in The One I love en heeft de hoofdrol in The Handmaid’s Tale.

Opzoek naar een aanslagpleger

In de nieuwe serie Shining Girls speelt ze dit keer een journalist uit Chicago die een aanslag heeft overleefd op haar leven. Ze gaat vervolgens opzoek naar de dader. Naast de hoofdrol is ze ook de executive producer. Dit doet samen met Lindsey McManus en Leonardo DiCaprio. Bij het team horen eveneens de schrijver van het boek Lauren Beukes en Alan Page Arriaga.

Apple TV+ investeert flink in nieuwe films en series

Shining Girls wordt de nieuwste dramaserie op Apple TV+. Eerder zond de streamingdienst al series uit als Defending Jacob, Truth to be Told en The Morning Show. Het bedrijf is flink bezig op haar portfolio uit te bereiden. De afgelopen maanden heeft Apple dan ook veel nieuwe deals gemaakt voor Apple TV+. Zo hengelde het films binnen met Justin Timberlake en Jake Gyllenhaal. Ook investeert het qua series. Vorige week maakte het bekend de serie Echo 3 te gaan maken. Een serie die overigens nu al op Netflix is te zien. Daarop zie je de Israëlische versie. Apple TV+ gaat een Amerikaanse versie maken. Daarnaast sloot het ook een deal met Idris Elba die series en films voor de streamingdienst gaat ontwikkelen.

Apple TV+ is nu sinds iets minder dan een jaar beschikbaar. Bij de aankoop van een nieuw Apple-product kun je tot één jaar gratis lidmaatschap krijgen. Los kost de streamingdienst 4,99 euro per maand. Naast het kijken via een Apple-device zijn er ook verschillende nieuwe tv’s die Apple TV+ ondersteunen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple TV+ haalt nieuwe serie Shining Girls binnen
Sluiten