Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 9 juli 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple TV+ geeft blik achter de schermen bij WWII-film ‘Greyhound’

Het is bijna zover: Greyhound verschijnt op Apple TV+. Vandaag geeft Apple TV+ een voorproefje van de oorlogsfilm.

Op 10 juli komt Greyhound op Apple TV+. De film was eigenlijk bedoeld voor de bioscoop, maar door de coronacrisis is dat er niet van gekomen. Sony Pictures en maker en hoofdrolspeler Tom Hanks besloten daarop de film maar te verkopen aan een streamingdienst. Uiteindelijk ging Apple er met de buit vandoor en troefde het andere streamingdiensten als Netflix en Amazon af. Als we de geruchten moeten geloven heeft Apple 70 miljoen dollar voor de film betaald.

Greyhound op Apple TV+

De Apple TV+-film Greyhound gaat over kapitein George Krause, die gespeeld wordt door Tom Hanks. Hij krijgt de leiding over het oorlogsschip Greyhound, waarmee hij een konvooi van schepen over de Atlantische Oceaan moet laten varen. De Duitsers liggen echter op de loer en hoe doet er alles aan om de zeeslag te winnen. Met hun U-boten proberen ze de schepen tot zinken te brengen.

Greyhound is de eerste film van Tom Hanks die rechtstreeks naar een streamingdienst gaat. Hoewel Hanks samen met Sony 70 miljoen dollar incasseert van Apple heeft hij het moeilijk met de beslissing. Hij noemt het ‘hartzeer’ dat zijn film niet op het witte doek is te zien. De graphics en het geluid komen volgens hem beter naar voren in de bioscoop dan voor mensen thuis op de tv met Apple TV+. “Ik wil de opperbazen van Apple niet kwaad maken, maar er is een verschil tussen film en geluidskwaliteit,” zei hij in een interview.

Meer films nemen maatregelen

Hanks is zeker niet de enige die ingrijpende beslissingen moest nemen over het uitgeven van zijn film en het verkopen daarvan aan Apple TV+. Zo koos bijvoorbeeld Disney ervoor om Hamilton naar haar eigen streamingdienst te brengen in plaats van het witte doek. Andere films zijn juist uitgesteld vanwege de coronacrisis. Zo zijn titels als Tenet van Christopher Nolan en de Marvel-film Black Widow al een uitgesteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple TV+ geeft blik achter de schermen bij WWII-film ‘Greyhound’
Sluiten