Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 24 juli 2020

Apple brengt tweede publieke beta’s iOS 14 en iPadOS 14 uit

Apple heeft de tweede bèta van iOS 14 en iPadOS 14 vrijgegeven voor publieke testers. Deze bèta komt overeen met de derde bèta voor ontwikkelaars, die eerder deze week vrijgegeven werd. Ben je een publieke tester bij Apple? Dan kun je de software-update nu downloaden.

De update wordt over-the-air aangeboden, maar je vindt hem nu ook al op de officiële website van Apple. Zoals altijd wordt aangeraden dergelijke software niet te gebruiken op een smartphone of tablet die je dagelijks gebruikt. Er kunnen nog wel eens fouten sluipen in bètasoftware, waardoor je toestel anders kan reageren of – erger nog – kan vastlopen.

iOS 14 youtube picture in picture 001
Klik/tap voor groter.

iOS 14 en iPadOS 14: tweede bèta nu uit

iOS 14 en iPadOS 14 bieden veel nieuwe functies aan, waar we al eerder uitgebreid over geschreven hebben. Zo mag je veranderingen verwachten voor je thuisscherm, aangezien je er nu ook widgets op kunt plaatsen. De widgets zijn overigens niet net zo interactief als in het snelle menu en brengen voornamelijk informatie over. Bovendien zijn het niet dezelfde widgets zoals je ze al kent, aangezien ontwikkelaars nieuwe varianten moeten maken middels WidgetKit.

En andere nieuwe, belangrijke functie is de App Library. Dat is een lijst met apps (al dan niet in mappen), die op alfabetische volgorde gepresenteerd worden (vergelijkbaar met de app-lade van Android). Hierdoor is het mogelijk je thuisscherm wat op te ruimen: je kunt complete pagina’s weghalen en daardoor meer overzicht creëren. Missende apps vind je voortaan terug in de digitale bibliotheek.

Verder mag je rekenen op een picture-in-picture-modus voor video’s en FaceTime, kun je onderdelen van apps uitproberen dankzij App Clips en is de Woning-app een stuk slimmer geworden en uitgebreid. Gebruikers van iPadOS 14 mogen veel van dezelfde iOS 14-veranderingen verwachten. Maar er komen ook unieke onderdelen aan, zoals Scribble. Daarmee kun je schrijven op het scherm van je iPad, die vervolgens de geschreven tekst converteert naar een leesbare tekst.

Hier lees je meer informatie over iOS 14 en iPadOS 14.

Reageer op artikel:
Apple brengt tweede publieke beta’s iOS 14 en iPadOS 14 uit
Sluiten