Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 8 juli 2020

Apple Pay krijgt er een handige nieuwe betaalmogelijkheid bij

Een van de meest interessante nieuwe toevoegingen aan iOS 14 is de functie App Clips. Zonder de gehele app te hoeven downloaden is het mogelijk om bepaalde onderdelen van zo’n app wel te gebruiken. Iets waar Apple, met Apple Pay, zelf ook goed gebruik van gaat maken.

Het bedrijf uit Cupertino werkt volgens 9to5Mac aan een gloednieuwe betaalmogelijkheid voor Apple Pay. Eentje die gebruik maakt van de mogelijkheden die App Clips je in iOS 14 biedt.

Nieuwe betaalmogelijkheid Apple Pay

Website 9to5Mac heeft in iOS 14 code referenties gevonden naar een nieuwe betaalmogelijkheid voor Apple Pay. Mocht de nieuwe methode het daglicht zien dan is het mogelijk om een QR code te scannen voor een betaling. Dit zou ook kunnen werken wanneer je een traditionele barcode scant.

Volgens de informatie kunnen gebruikers hun iPhone camera op een QR Code of barcode richten, inloggen via Sign in with Apple en vervolgens met Apple Pay af kunnen rekenen.

De functionaliteit is in de tweede ontwikkelaarsbeta van iOS 14 nog verborgen en werkt nog niet. Wel is een afbeelding te zien die duidelijk aantoont hoe de nieuwe betaalmethode voor Apple Pay in zijn werk zou gaan.

Apple Pay iOS 14
De nieuwe methode

Niet alleen first-party

Het lijkt er op dit moment niet op dat de nieuwe betaalmethode alleen met first-party, maar ook met third-party apps werkt. Dat wordt duidelijk doordat de code gevonden is in een publieke systeem API.

Of we de nieuwe betaalmogelijkheid ook daadwerkelijk in de publieke versie van iOS 14 te zien krijgen is nog niet bekend. Apple heeft in het verleden vaker bepaalde functionaliteiten verborgen in betaversies van zijn besturingssystemen. Maar een aantal van die functionaliteiten verdwenen vlak voordat de volledige versie naar het grote publiek werd uitgerold.

De tweede beta van iOS 14 is vannacht uitgerold naar ontwikkelaars. Benieuwd wat er allemaal te vinden is in de nieuwe versie, lees dan zeker even dit artikel!

Reageer op artikel:
Apple Pay krijgt er een handige nieuwe betaalmogelijkheid bij
Sluiten