Apple News komt met eigen dagelijkse nieuws-podcast

Door: Jeroen Kraak - 3 reacties
Apple News podcast
(Afbeelding: Apple)

Podcasts winnen aan populariteit. Voor Apple News een reden om zich er nog meer op te richten. Het start met een nieuwspodcast.

Dat heeft Apple bekendgemaakt in een bericht met verschillende nieuwtjes over haar audiodiensten. Apple gaat een speciale show maken over het nieuws. Deze krijgt de toepasselijke naam Apple News Today. Deze podcast wordt gemaakt door redacteuren van de nieuwsdienst. Shumita Basu en Duarte Geraldino gaan het presenteren. De dienst is gratis en te beluisteren van maandag tot en met vrijdag in Apple Podcasts. Een aflevering duurt zes tot acht minuten.

Nog meer audio

Daarnaast komt Apple News+ (een soort Blendle van Apple) ook met nieuwe audiodiensten. Het gaat twintig podcasts per week maken met verschillende onderwerpen. Professionele stemacteurs zullen de verhalen gaan inspreken. Deze verhalen zijn de beste artikelen en longreads van verschillende Amerikaanse magazines als Time, Sports Illustraded, Vanity Fair, Vogue en Esquire. Ook verhalen van verschillende kranten als The Wall Street Journal zullen worden gebruikt. The New York Times heeft Apple juist vorige maand gedag gezegd. Die dienst is beschikbaar voor Apple News+-abonnees in de Verenigde Staten.

Apple News probeert zich ook meer richten op lokaal nieuws. In vijf verschillende Amerikaanse steden en regio’s gaat het beginnen met de dienst. Het gaat hiervoor samenwerken met regionale kranten in de regionen. Het is de bedoeling om dit later uit te rollen naar andere gebieden. Dit zullen geen podcasts worden.

Apple News gebruiken in Nederland

De nieuwsdienst is in de Verenigde Staten veel groter uitgerold dan in Nederland. In ons land zie je op je iPhone slechts een klein venster met vier headlines van Nederlandse media. Toch kun je met een kleine truc gebruik van de dienst maken. Hiervoor moet je bij je instellingen een andere regio aanvinken. Als je die op de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk zet, kun je het gewoon gebruiken. Het nadeel is natuurlijk wel dat je geen Nederlands nieuws ziet.

Om van Apple News+ gebruik te maken betaal je 9,99 dollar per maand.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Apart hè; na de aanvankelijke hype in de jaren negentig/begin zero’s waren Podcasts zo ongeveer op sterven na dood. Om nu weer helemaal terug te zijn.

 • Profielfoto
  gipsman

  Misschien een aantal mensen die even af willen van de video overload ( youtube, instagram). Podcasts is een beetje een vervolg op het radiohoorspel ( luisterspel) van de vorige eeuw, remember The War of the Worlds (Orson Welles). Maar hoorspelen waren alleen maar fictie, podcasts hebben natuurlijk een veel breder spectrum.

  Ben nu ook wat geïnteresseerd, ik heb al die tijd links laten liggen.

 • Profielfoto
  error

  Even de testuitzending geluisterd… allemaal wel weer heel erg Noord-Amerikaans met zo’n gezellige duo-presentatie. Ik verwacht niet dat dit een van mijn dagelijkse podcasts gaat worden.