Apple lanceert nieuwe versies van Pages, Numbers en Keynote

Door: Wesley Akkerman - 4 reacties
leraren thuiswerken keynote
(Afbeelding: Apple/OMT)

Apple heeft updates vrijgegeven voor zijn serie productiviteitsapplicaties, namelijk Pages, Numbers en Keynote. Ze zijn nu te downloaden. De updates brengen handige functies met zich mee, zoals het embedden van video’s en het maken van bijschriften voor afbeeldingen. De vorige update verscheen eind juni.

Voor alle drie de apps zijn nu dus updates beschikbaar, die we hieronder met je doornemen. We beginnen met de app Pages. Je bent vanaf nu namelijk in staat video’s vanuit YouTube en Vimeo toe te voegen aan je documenten. Ook moet het nu gemakkelijk zijn om bijschriften aan afbeeldingen, video’s en meer toe te voegen. Verder heeft Apple alle functies van iBooks overgeheveld naar Pages.

 • Gebruik de nieuwe leesweergave om zonder ongewilde bewerkingen in je documenten te scrollen en op je documenten in te zoomen.
 • Speel YouTube- en Vimeo-video’s direct af in je documenten.*
 • Voeg eenvoudig bijschriften en titels toe aan afbeeldingen, video’s, vormen en andere objecten.

* Mogelijk niet in alle regio’s beschikbaar.

Pages is gratis te downloaden uit de App Store.

Pages
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple)

Updates voor Pages, Numbers en Keynote

De tweede app is Numbers. Ook daar kun je nu gemakkelijk en snel video’s toevoegen aan je documenten. Verder is het toevoegen van een bijschrift nu veel gemakkelijker en kun je rekenen op nieuwe functies waarmee je data manipuleert.

 • Gebruik de nieuwe leesweergave om zonder ongewilde bewerkingen in je spreadsheets te scrollen en op je spreadsheets in te zoomen.
 • Speel YouTube- en Vimeo-video’s direct af in je spreadsheets.*
 • Voeg eenvoudig bijschriften en titels toe aan afbeeldingen, video’s, vormen en andere objecten.
 • Met nieuwe functies, waaronder X.ZOEKEN, XMATCH en REGEX, kun je naar overeenkomstige patronen zoeken, tekst bewerken en flexibele formules maken.

* Mogelijk niet in alle regio’s beschikbaar.

Numbers is gratis te downloaden uit de App Store.

De app Keynote mag rekenen op soortgelijke toevoegen, dus ook hier kun je meer met video’s en bijschriften doen.

 • Het afspelen van films kan nu doorgaan tijdens dia-overgangen. Voeg dezelfde film aan meerdere dia’s toe om het afspelen op elke dia voort te zetten.
 • Gebruik de optie ‘Lijn uit op pad’ om objecten in de juiste richting te laten wijzen bij het volgen van een bewegingspad.
 • Voeg eenvoudig bijschriften en titels toe aan afbeeldingen, video’s, vormen en andere objecten.

Keynote is gratis te downloaden uit de App Store.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Buzz

  Als je toch een Nederlandstalige Apple website van nieuwsberichten voorziet, dan kopieer je toch niet zomaar die zin: “Mogelijk niet in alle regio’s beschikbaar” van Apple’s website, maar zoek je toch eerst even uit of het  in Nederland en België wel of niet werkt. De web video optie werkt in NL trouwens wel in Pages. Wel vreemd dat deze optie niet ook in Keynote zit. Ik denk dat hij daar vaker van pas zou komen.

 • Profielfoto
  tjaaa

  Maar dan moet ik onderzoek doen?

  Buzz op 10 juli 2020 12:37
  Als je toch een Nederlandstalige Apple website van nieuwsberichten voorziet, dan kopieer je toch niet zomaar die zin: “Mogelijk niet in alle regio’s beschikbaar” van Apple’s website, maar zoek je toch eerst even uit of het  in Nederland en België wel of niet werkt. De web video optie werkt in NL trouwens wel in Pages. Wel vreemd dat deze optie niet ook in Keynote zit. Ik denk dat hij daar vaker van pas zou komen.

   

 • Profielfoto
  csteelooper

  tjaaa op 10 juli 2020 14:49
  Maar dan moet ik onderzoek doen?

  Buzz op 10 juli 2020 12:37
  Als je toch een Nederlandstalige Apple website van nieuwsberichten voorziet, dan kopieer je toch niet zomaar die zin: “Mogelijk niet in alle regio’s beschikbaar” van Apple’s website, maar zoek je toch eerst even uit of het  in Nederland en België wel of niet werkt. De web video optie werkt in NL trouwens wel in Pages. Wel vreemd dat deze optie niet ook in Keynote zit. Ik denk dat hij daar vaker van pas zou komen.

   

  Jij niet, Wesley (de auteur van dit artikel) wel… Nu heeft @Buzz het (voor Nederland) al uitgezocht dus is het sowieso niet meer heel hard nodig (behalve dan voor België dus, al denk ik dat deze functie daar ook wel zal werken.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Ik hoor niemand een complimentje geven voor deze mooie apps die voortdurend verbeterd worden en mij sinds jaren een voorsprong hebben gegeven op alle verstokte Office gebruikers. En iedere keer de vraag of ze de presentaties kunnen krijgen na afloop….nou nee: nu opletten, en niet iets anders gaan zitten doen. Boomers.