Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 14 juli 2020

Apple kondigt datum bekendmaking kwartaalcijfers Q3 2020 aan

Apple heeft maandagavond aangekondigd op welke datum het bedrijf zijn kwartaalcijfers van het derde kwartaal presenteert. Dat deed het bedrijf op zijn Investor Relations-website. Eind juli weten we hoe de iPhone-fabrikant gepresteerd heeft in het afgelopen kwartaal (april, mei en juni).

Het gesprek met investeerders, dat elk kwartaal plaatsvindt, staat nu gepland op 30 juli aanstaande om twee uur (Pacific Time) of vijf uur (Eastern Time), lokale tijd. Dat is om elf uur in de avond in Nederland.

Tijdens het gesprek over het tweede kwartaal, had Apple bewust geen voorspelling gedaan voor het derde kwartaal. Dat heeft natuurlijk te maken met de greep die het coronavirus nu op de wereld heeft. Destijds was nog helemaal niet duidelijk hoe omvangrijk die greep nou echt is. En hoewel we dat nog steeds niet weten (vooral in Amerika neemt het aantal gevallen sterk toe), kunnen we er wel steeds beter mee omgaan door allerlei regels en aanbevelingen. Echter, Tim Cook en andere teamleden hebben destijds wel wat hints gedropt aangaande het derde kwartaal.

Apple kwartaalcijfers
Klik/tap voor groter

Tim Cook optimistisch over Apple-resultaten

Cook was namelijk optimistisch over dat derde kwartaal. En dat heeft te maken met de veerkracht en duurzaamheid van de bevoorradingsketen. Daar had de CEO van Apple toentertijd het vertrouwen dat het wel goed zou komen met dat kwartaal. Of dat zomaar loze woorden waren of dat er sprake was van écht vertrouwen, horen we natuurlijk eind juli. Als de cijfers goed zijn, dan was er natuurlijk sprake van onvoorwaardelijk vertrouwen. Zo’n boodschap moet je ook wel uitstralen in een moeilijke tijd.

Ook Apple-CFO Luca Maestri was destijds gematigd positief. De boodschap was dat de verkopen van de iPhone en Apple Watch mogelijk een klap oplopen. Daarentegen zouden juist de sales van de verschillende Mac-producten aantrekken, omdat heel veel mensen ineens moesten thuiswerken. Datzelfde geldt voor de iPad: het is een handig apparaat waar je prima op kunt werken en anders natuurlijk terecht kunt voor entertainment.

Reageer op artikel:
Apple kondigt datum bekendmaking kwartaalcijfers Q3 2020 aan
Sluiten