Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 17 juli 2020

Apple geeft voorproefje op nieuwe Emoji voor iPhone, iPad en Mac

Het is vandaag Wereldemoji dag en dat moet gevierd worden. Althans, dat vind Apple. Het bedrijf uit Cupertino introduceerde vannacht een aantal nieuwe tekentjes, die we later dit jaar mogen verwachten.

De nieuwe Emoji worden beschikbaar voor iPhone, iPad en Mac. Wanneer ze precies verschijnen is nog niet bekend, maar Emojipedia spreekt over een lancering in de herfst van 2020. Ongeveer hetzelfde moment waarop Apple iOS 14 en de nieuwe iPhone-modellen gaat lanceren.

Apple toont nieuwe Emoji

Eerder dit jaar werden de nieuwe Emoji goedgekeurd als onderdeel van de Emoji 13.0 lancering van het Unicode Consortium. Vandaag laat Apple ze echter voor de allereerste keer zien. Het gaat om de volgende tekentjes:

 • Anatomische longen
 • Anatomisch hart
 • Bever
 • Boemerang
 • Bubbel thee
 • Dodo
 • Italiaans handgebaar
 • Matroesjka poppetjes
 • Munt
 • Ninja
 • Pinata
 • Tamale
 • Transgender-symbool
Nieuwe Emoji Apple
De nieuwe tekentjes

Dit zijn natuurlijk niet de enige Emoji die we kunnen verwachten dit jaar. Apple kiest ervoor om alleen deze tekentjes te laten zien. In totaal kunnen we ons opmaken voor 117 nieuwe Emoji aan het einde van het jaar. Daar hoort ook een lachend gezicht met een traan bij, een afkeurend gezicht en mensen die met elkaar knuffelen.

We kunnen de toevoeging verwachten in de vorm van een nieuwe update. Het gaat dan om nieuwe versies van iOS, iPadOS en macOS. Eerder bracht Apple nieuwe Emoji bijvoorbeeld als in iOS 13.2 en in iOS 12.1.

Nieuwe Emoji Apple
Handje

Makkelijker te vinden

Aan het eind dit jaar verschijnt iOS 14, waar je de nieuwe Emoji een stuk beter kan vinden dan voorheen. Apple heeft namelijk een zoekbalk boven het toetsenbord geplaatst. Met dit zoekbalkje is het mogelijk om Emoji te zoeken. Ben je dus benieuwd hoe de Dodo of de Ninja er straks in de praktijk uitziet? Dan is het dus mogelijk ze snel te vinden.

Meer weten over iOS 14, en bijvoorbeeld de publieke beta die op dit moment live is, lees dan zeker even dit artikel.

Reageer op artikel:
Apple geeft voorproefje op nieuwe Emoji voor iPhone, iPad en Mac
Sluiten