Apple biedt nieuwe Radeon Pro W5500X GPU-optie aan voor Mac Pro

Door: Wesley Akkerman - 4 reacties
Nieuwe iMac lijkt op Pro Display
(Afbeelding: Apple)

Apple is begonnen met het verkopen van een Radeon Pro W5500X MPX Module voor de Mac Pro. Daardoor heb je als eigenaar nog meer opties met betrekking tot de GPU. De nieuwe module is een goedkoper alternatief voor de Radeon Pro W5700X MPX Module, die in april van dit jaar geïntroduceerd werd.

Daar waar de Radeon Pro W5700X maar liefst 16 GB aan GDDR6-werkgeheugen aanbiedt, met 448GB/s bandbreedte, biedt de Radeon Pro W5500X met 8 GB aan werkgeheugen met 224GB/s aan bandbreedte aan. Dat is dus precies de helft van wat het duurdere model aanbiedt. Maar dat is niet het enige verschil tussen beide opties. De W5700X heeft bijvoorbeeld vier Thunderbolt 3-poorten en één HDMI 2.0-poort, terwijl de W5500X alleen wordt geleverd met twee HDMI 2.0-poorten. Het goedkopere model zorgt er dus ook voor dat je minder accessoires kunt aansluiten, wat geen probleem is als je geen gebruikmaakt van Thunderbolt 3.

Mac Pro 2019 studio 002
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: OMT)

Radeon Pro W5500X GPU-optie voor Mac Pro

De AMD Radeon Pro W5500X met 8 GB aan GDDR6-geheugen is gebaseerd op AMD’s RDNA-architectuur, en kan tot 5,6 teraflops aan single-precision performance of 11,2 teraflops aan half-precision computing aanbieden. De GPU ondersteunt vier 4K-schermen tegelijkertijd. Maar je kunt er ook voor kiezen één 5K-display of één Pro Display XDR te koppelen aan je Mac Pro.

De Radeon Pro W5500X-GPU voor Mac Pro kan tijdens het bestelproces, waarbij je je eigen systeem samenstelt, toegevoegd worden. De nieuwe module is stukken goedkoper dan de Radeon Pro W5700X. Deze optie kost namelijk € 750,- extra. De W5500X heeft een meerprijs van € 250,- en dus aanzienlijk goedkoper. Het is natuurlijk maar net wat je van plan bent met je Mac Pro, waardoor dit een prima optie is voor de mensen die vinden dat het ook iets minder kan.

9to5Mac

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Maarten

  Als je praat over een prijs dan is het ook wel handig als de prijs genoemd word

 • Profielfoto
  Thomas Aalderink

  Maarten op 2 juli 2020 12:31
  Als je praat over een prijs dan is het ook wel handig als de prijs genoemd word

  De Radeon Pro W5500X heeft een meerprijs van 250 euro

  De Radeon Pro W5700X heeft een meerprijs van 750 euro

  (Prijs staat nu ook in het artikel, bedankt voor je feedback!)

 • Profielfoto
  Melle

  Mooie optie. Deze zou er ook gewoon standaard in mogen zitten, dat zou pro zijn.
  Maar Apple is Apple.

 • Profielfoto
  Macteach

  Al dat geld voor een Mac Pro… met Intel-processor. Tjeeez.