Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 16 juli 2020

Apple werkt mogelijk aan een nieuwe app voor Windows

Vorig jaar tijdens WWDC kondigde Apple aan dat iTunes zou verdwijnen op macOS en dat de aparte onderdelen een eigen app zouden krijgen. Denk dan bijvoorbeeld aan de standalone applicatie voor Apple Music. Echter, destijds zei het bedrijf dat Windows-gebruikers moesten wachten op dergelijke veranderingen.

Een Italiaanse website, genaamd Aggiornamenti Lumia, claimt nu dat Apple achter de schermen werkt aan een nieuwe applicatie voor Windows 10. De app moet binnenkort verschijnen, maar wanneer is nog onduidelijk. Het is ook nog niet duidelijk om wat voor app het precies gaat. Maar gezien de veranderingen die het bedrijf heeft doorgevoerd aan enkele apps op macOS, zal het ons niet verbazen dat de iPhone-maker dezelfde veranderingen wil doorvoeren op het besturingssysteem van Microsoft. Dat betekent dat iTunes dus ook mogelijk daar opgedeeld wordt in aparte applicaties.

Apple werkt aan een nieuwe Windows-app

Het gerucht komt niet helemaal uit de lucht vallen. Afgelopen november verscheen namelijk in het nieuws dat Apple via LinkedIn op zoek was naar iemand die kan helpen bij het ontwikkelen van Windows-apps. De tweet in kwestie waar dit bericht op gebaseerd is, is echt zo summier dat het van alles kan betekenen. Er worden namelijk geen details genoemd.

De kans is dus heel groot dat het bedrijf Apple Music naar Windows 10 wil brengen. Maar het kan ook gaan om een ander abonnement of andere dienst. Het bedrijf uit Cupertino zet de laatste maanden flink in op producten als Arcade, TV+ en meer, dus is het niet gek dat er wordt gekeken naar het uitbreiden van het aanbod. Hoe meer gebruikers, hoe meer omzet — of die mensen nou een Apple-product hebben, of niet. En wie weet: misschien trek je daarmee wel meer mensen van Windows naar macOS, wanneer ze eenmaal toetreden tot het ecosysteem.

Reageer op artikel:
Apple werkt mogelijk aan een nieuwe app voor Windows
Sluiten