Apple annuleert Apple Arcade games en richt zich op het grote succes

Door: Jelle van Es - 10 reacties
Apple Arcade
(Afbeelding: Apple)

Met de introductie van de Apple Arcade van vorig jaar was het de bedoeling dat er bij Apple meer focus zou komen te liggen op het ondersteunen van gaming projecten. Maar tot nu toe heeft dat nog niet de hits opgeleverd die het bedrijf wellicht van te voren had verwacht.

En daarom zouden er nu plannen zijn om zich meer te richten op het grote succes en diverse andere projecten te stoppen. Dat is althans hetgeen dat door Bloomberg wordt gerapporteerd.

Apple Arcade gaat op de schop

Begrijp ons niet verkeerd, er zijn zeker leuke games verschenen op de Apple Arcade. Denk daarbij aan het geniale Sayonara Wildhearts, Grindstone en Oceanhorn 2. Toch zijn er maar weinig titels waarvan je zoiets hebt ‘ik moet de Apple Arcade in huis halen’. Er zijn veel games beschikbaar voor de vijf euro die je er per maand voor uitgeeft, maar het merendeel van de games is eigenlijk niet echt je tijd waard. Apple begrijpt dat nu ook en wil nu games uitbrengen die er voor zorgen dat gebruikers geabonneerd blijven op de service.

Door het heruitgeven van gratis trials voor gamers die het eerder geprobeerd hebben, gaan ook de geruchten dat het aantal mensen dat zich geabonneerd hebben wat tegenvalt. Maar daar is eigenlijk niks zeker over. Tegenover Bloomberg laat Apple weten dat ze catalogus van de Apple Arcade verder wil uitbrengen en daarbij goed kijkt naar de wensen van de gamers die voor de service betalen. En laten we eerlijk zijn: de vijf euro die je er per maand voor uitgeeft is niet heel erg veel. Zeker wanneer je nieuw bent en in een maand iets van tien best aardige games kunt proberen is het de moeite waard. Toch zou ik het fijner vinden als er meer focus komt op games die echt leuk zijn dan op games om maar de catalogus te vullen.

Wil je meer lezen over de Apple Arcade? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  marchi

  Ik ben geabonneerd op Arcade voor mijn dochter van 8. Ik vind het een heel goed alternatief voor een dure gameconsole maar ik kan me voorstellen dat fanatieke gamers Arcade niets vinden. De vijf euro vind ik het zeker waard. Wel vind ik dat er meer aanbod zou moeten komen voor multiplayer games zodat je ook tegen elkaar kunt spelen. Ik heb nu twee controllers en slechts twee spellen waarbij je er gebruik van kunt maken.

 • Profielfoto
  Didier

  ‘Hetgeen dat’ 😔

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Apple annuleert Apple Arcade games…

  ….zouden er nu plannen zijn om zich meer te richten op het grote succes en diverse andere projecten te stoppen.

  ?? Ik lees verder alleen dat ze Apple Arcade willen uitbreiden.

  Apple … … wil nu games uitbrengen die er voor zorgen dat gebruikers geabonneerd blijven op de service.

  37 open deuren ingetrapt hier.

 • Profielfoto
  rorooke

  Ik heb enkel de titel gelezen, dus Apple heeft Apple Arcade afgesloten???

 • Profielfoto
  polansky

  Apple gaat gewoon door met Arcade een ik denk dat we in het najaar nog een hele grote verrassing te horen krijgen waar Microsoft en Sony niet blij van zullen worden.

  Er is tegenwoordig een innige samenwerking met AMD omtrent GPU designs en de eigen Apple Silicon is krachtig en vooral zuinig en koel genoeg om iets moois uit de hoed te toveren.

  De grote vraag is eerder, wat het moois allemaal gaat kosten en of dat tegen de concurrentie op kan.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  rorooke op 2 juli 2020 10:02
  Ik heb enkel de titel gelezen, dus Apple heeft Apple Arcade afgesloten???

  Ze annuleren ‘games’, niet Apple Arcade.

  Althans, dat is wat de titel denk ik wil zeggen, hoewel dat verder nergens in de tekst terug te lezen is.

 • Profielfoto
  RW076

  AA roelert grote tijden voor mensen met jonge kinderen (om voor de hand liggende redenen), nu die groep is bediend idd door naar de volgende groep.

 • Profielfoto
  SvS

  Het is (historisch gezien) beter om de verwachtingen te temperen. Er komt niks groots bij ‘AA’ waar anderen voor hoeven te vrezen. Maar als dat wel zo is, dat zou natuurlijk gaaf zijn, ja.:-)

 • Profielfoto
  polansky

  SvS op 2 juli 2020 11:02
  Het is (historisch gezien) beter om de verwachtingen te temperen. Er komt niks groots bij ‘AA’ waar anderen voor hoeven te vrezen. Maar als dat wel zo is, dat zou natuurlijk gaaf zijn, ja.:-)

  Historisch gezien niet inderdaad.
  Maar Apple heeft de afgelopen jaren niet voor niets Swift en Metal opgetuigd als een volledige tegenhanger van Microsoft DirectX.

  Ook hebben ze de afgelopen jaren voor iOS natuurlijk ondersteuning gekregen voor duizenden games. Die backbone had Apple niet eerder en het was niet bepaald lonend voor de Game Industrie om te investeren in Apple.

  Ik denk, maar hoop ook, dat de nieuwe AppleTV veel meer een home entertainment device gaat worden en Apple Arcade past daar prima in als hart van het systeem.

  Ook is Apple Silicon zeer geschikt voor game developers, omdat de chips van Apple redelijk weinig stroom verbruiken en daardoor minder warmte ontwikkelen. Als Apple het voor elkaar krijgt om een GPU te ontwikkelen met raytracing, dan denk ik dat er wel degelijk kans is dat Apple met een soort van Game Console komt. Ik denk dat Apple om die reden afgelopen jaar niet de AppleTV heeft vervangen, maar dat in het najaar gaat doen om zo de markt op scherp te zetten.

 • Profielfoto
  SvS

  Dat zou idd een hele leuke kerstcadeautje worden 😄