Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Hardware 22 juli 2020

‘Apple AirPods Studio te gebruiken door middel van ‘draaiende’ gebaren’

Heel veel weten we nog niet over de over-ear headphones van Apple, genaamd AirPods Studio, maar een nieuw patent schijnt extra licht op het product. In dat patent worden namelijk een aantal functies omschreven die mogelijk naar de koptelefoon van het bedrijf uit Cupertino komen.

Er kleeft altijd een risico aan patenten bekijken. Hoewel die iets over een aankomende product kunnen zeggen, is helemaal niet zeker dat een bedrijf de mogelijkheden benut. Het laat in elk geval zien dat zo’n bedrijf dergelijke functies overwogen heeft. Echter, wanneer er toch een soort rode draad zichtbaar is qua functies, dan wordt het tijd om op te letten. Zo zagen we eerder, door een patent uit 2018, dat de koptelefoon omkeerbaar is. Daardoor hoef je niet meer eerst naar die kleine L of R op de oorschelp te kijken, aangezien de koptelefoon de positie automatisch aanpast naar hoe jij hem opzet.

AirPods Studio patent
Klik/tap voor groter.

AirPods Studio: patent toont mogelijk meer info

En in dit patent wordt dat idee nog eens herhaald en aangevuld. Er wordt namelijk ook gesproken over ‘gesture controls’: bediening op basis van beweging. Omdat de hoofdtelefoon straks gewoon opgezet moet kunnen worden, moeten er ook simpele en intuïtieve bedieningsmogelijkheden zijn die dit bewerkstelligen. Zo kan een oorschelp een aanraakgevoelige omgeving krijgen die bijvoorbeeld een veeg naar beneden herkent als zodanig, waardoor het volume omlaag kan.

Omdat veel mensen een koptelefoon in afwijkende hoeken dragen (zie afbeelding hierboven), moeten de AirPods Studio altijd weten hoe ze gedragen worden. Daardoor moet er een systeem aanwezig zijn die altijd meet hoe de Studio gedragen wordt, waardoor naar beneden vegen altijd ‘volume omlaag’ oplevert — ongeacht de hoek. Zodra de koptelefoon weet hoe die gedragen wordt (mogelijk duurt dit enkele seconden), kan de bediening hierop aangepast worden.

Apple heeft de AirPods Studio nog niet onthuld en de vraag is wanneer dit gaat gebeuren. Daarover is simpelweg niets bekend.

Reageer op artikel:
‘Apple AirPods Studio te gebruiken door middel van ‘draaiende’ gebaren’
Sluiten