Mark Hofman
Mark Hofman Hardware 7 juli 2020

Apple AirPods 3 waarschijnlijk voorzien van inmiddels bekend ontwerp

Na de komst van de Apple AirPods 2, kregen we de AirPods Pro. De oortjes kwamen niet alleen met noise-cancellation, maar ook met een vernieuwd ontwerp. Een ontwerp dat we binnenkort mogelijk terug gaan zien bij de AirPods 3.

Althans, dat is wat betrouwbare analist Ming-Chi Kuo naar buiten heeft gebracht. Via een artikel op AppleInsider deelt hij zijn informatie.

Apple AirPods 3 kennen bekend ontwerp

In het artikel van AppleInsider maakt Ming-Chi Kuo duidelijk dat de nieuwe generatie AirPods voorzien is van een nieuw ontwerp. Al is nieuw in dit geval wel relatief, gezien het feit dat het ontwerp erg veel lijkt op dat van de AirPods Pro. Dat heeft alles met de chip-indeling van de oordoppen te maken.

De huidige “reguliere” AirPods-modellen maken gebruik van surface mount technologie. Beter bekend als SMT. De AirPods Pro maken gebruik van system-in-package, dat beter bekend staat onder de afkorting SiP. Door die laatste chip-indeling is het voor een producent mogelijk om meer componenten in een kleine oppervlakte te plaatsen. Zoals dat dus ook bij de AirPods Pro het geval is.

AirPods Pro AirPods 3
De AirPods Pro

Ming-Chi Kuo laat weten dat de Apple AirPods 3 over diezelfde chipindeling beschikt, waardoor de oortjes er dus ongeveer hetzelfde uit komen te zien. Dat zou betekenen dat Apple van het huidige ontwerp afstapt.

Functionaliteiten

Het ontwerp van de AirPods 3 ziet er dus mogelijk anders uit dan het ontwerp van de AirPods 2. Wel heeft het veel weg van de AirPods Pro, maar de grootste functionaliteit van die oordopjes zullen mogelijk niet te vinden zijn. Op dit moment is nog niet bekend over de AirPods 3 over noise-cancellation beschikken, maar we achten de kans klein. Het is namelijk de USP van de AirPods Pro. Apple zou de functionaliteit voor de goedkopere AirPods 3 links laten liggen.

Dankzij de nieuwe SiP indeling is er overigens wel meer mogelijk met de AirPods 3. Zo kan het zorgen voor een langere accuduur, hogere audiokwaliteit en een betere Siri intergratie.

Reageer op artikel:
Apple AirPods 3 waarschijnlijk voorzien van inmiddels bekend ontwerp
Sluiten