Mark Hofman
Mark Hofman App Store 17 juli 2020

App Store breekt record in Q2: meer dan 9 miljard apps geïnstalleerd

Een nieuwe onderzoek van Sensor Tower wijst uit dat smartphone-gebruikers niet bij de pakken neer hebben gezeten het laatste kwartaal. Er werden in Q2 van 2020 maar liefst 38 miljard apps geïnstalleerd. Daarvan werden er bijna 9 miljard uit de App Store gehaald.

Apple behaalde een record in het afgelopen kwartaal. De App Store zag een groei in installaties van 22.6%. Er werden ruim 9.1 miljard apps geïnstalleerd uit de digitale winkel van Apple.

App Store record gebroken in Q2

Het is alles behalve verrassend dat de App Store stormliep de afgelopen maanden. Danzkij COVID-19 zat het grootste deel van de wereld voornamelijk thuis. Iets dat ook zeker te zien is aan het feit dat Zoom, de videoconferentieapplicatie, de meest gedownloade app was uit de App Store. Op het gebied van games stond Save the Lion bovenaan de toplijst.

Zoals gezegd maakte de App Store een groei van 22,6% mee. Aan de andere kant van de markt behaalde de Google Play store een groei 34,9% mee. Van daaruit werden in het afgelopen kwartaal 28 miljard apps geïnstalleerd. In totaal werden er dus 37.8 miljard apps geinstalleerd, wat resulteert in een totale groei van 31,7%.

Tower Sensor laat in het artikel weten:

“In Q2 2020 zag de wereld de impact van COVID-19 op het app-ecosysteem. Categorieën als Zakelijke, Onderwijs en Gezondheid & Fitness kregen een gigantische boost. Daarvan werden de zakelijk apps meer gedownload dan ooit te voren.”

Zakelijk, Onderwijs en Gezondheid & Fitness waren dus verreweg het populairst. Ook waren er categorieën die verlies leden op het gebied van populair. Navigatie, Sport en Reizen waren aanzienlijk minder in trek.

Sensor Tower laat weten dat het succes, uiteraard, niet alleen invloed heeft op het tweede kwartaal. Ook in de algehele cijfers van de eerste helft van 2020 is een aanzienlijke groei te vinden in de gehele markt.

Naast de cijfers van de App Store kregen we ook een voorproefje op de eerste nieuwe Emoji die Apple eind dit jaar gaat lanceren. Meer weten? Lees dan dit artikel!

Reageer op artikel:
App Store breekt record in Q2: meer dan 9 miljard apps geïnstalleerd
Sluiten